No Jaunā gada Latvijas iedzīvotāji maksās ne tikai par gāzi…

No nākamā gada februārī iedzīvotāji sāks saņemt rēķinus, kurus veidos pieslēguma abonēšanas maksa un maksājums par patērēto dabasgāzi. Kāpēc? Jo no 2019.gada 1.janvāra iedzīvotājiem būs jāmaksā ne tikai par patērēto dabasgāzi, bet arī par pieslēgumu, raksta portāls la.lv.

Dabasgāzes sadales sistēmas uzņēmumā “GASO” sola, ka lielākajai daļai mājsaimniecību par pieslēgumu papildus būšot jāmaksā vien 1,77 eiro mēnesī, nerēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Vienlaikus tiek solīts, ka par apkurē patērēto dabasgāzi būšot jāmaksā mazāk nekā līdz šim. Rēķini varot pieaugt tikai tām mājsaimniecībām, kurās dabasgāzi tērē maz vai netērē nemaz.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā aprēķinājuši, ka mājsaimniecībās, kurās dabasgāzi izmanto tikai ēdiena pagatavošanai rēķins vidēji palielināsies vien par 1,35 eiro mēnesī. Savukārt mājsaimniecībās, kurās dabasgāzi izmanto telpu apkurei, rēķini sarukšot vidēji par 2,69 eiro mēnesī.

Iedzīvotājiem noteikto papildu maksājumu par pieslēgumu izskaidro, pirmkārt, ar nepieciešamību ieguldīt naudu pāri par 5200 kilometru garās dabasgāzes apgādes cauruļu un iekārtu sistēmas atjaunošanā.

Otrkārt, jaunie tarifi būšot taisnīgāki, jo būs jāmaksā arī tiem vairāk nekā 20 500 klientu, kuri pašlaik dabasgāzi patērē maz vai netērē nemaz.

Lasi arī: Jaundzimuša puisēna svars samulsina ārstus; puikas mamma atteicās no pretsāpju līdzekļiem

Saglabājot līdzšinējo kārtību, par dabasgāzes apgādes sistēmas atjaunošanu būs spiesti maksāt tikai tie klienti, kuri …

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment