No vilšanās līdz sajūsmai: 5 būtiskas kļūdas hortenziju kopšanā. Labojam un priecājamies

Ja esat nolēmuši audzēt ziedus, varu ieteikt hortenzijas. Greznie pumpuri uzreiz piesaista uzmanību.

Taču esmu novērojusi, ka iesācēji bieži saskaras ar grūtībām. Esmu apkopojusi informāciju par visiem galvenajiem punktiem, kas rada grūtības. Manā rakstā jūs uzzināsiet par tiem un saņemsiet padomu, kā atrisināt problēmu.

Es jums pastāstīšu par panikulu un koku hortenzijām. To kopšanas prasības ir līdzīgas. Liellapu hortenzijas kopšana ir atšķirīga, tāpēc tagad nepieskaršos tās audzēšanas īpatnībām.

Lai juvelierizstrādājumi mirdzētu kā jauni, jāizmanto šī metode – viegli un mājas apstākļos

Stādīšanas vieta

Saulainā vietā hortenzijas ilgi nezied. Tās ziedkopas var izbalēt un izdegt. Turklāt tā bieži būs jālaista. Ēnā arī nebūs bagātīgas ziedēšanas. Ziedkopas būs vaļīgas un mazas.

Hortenzijām patīk pustumsa ar izkliedētu saules gaismu. To var stādīt arī vietā, kas kādu laiku ir pakļauta tiešiem saules stariem, bet ne dienas maksimuma laikā. Vislabākā vieta ir tā, kur hortenzijas rīta stundās saņems sauli, bet pēcpusdienā un vēlāk – izkliedētu ēnu.

Jau sen vairs nemazgāju virtuves dvieļus; 5 minūtes un tie ir kā jauni un svaigi smaržo – vienkārša metode, kas man palīdz

Svarīgs ir arī augsnes skābums. Hortenzijas labi aug nedaudz skābā augsnē ar pH 5-6. Ja augsne ir sārmaina, to var paskābināt ar priedes kritalu, sfagnu kūdru.

Tomēr labākie padomi sekos tālāk rakstā!

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu visu plašo materiālu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment