No vilšanās līdz sajūsmai: 5 būtiskas kļūdas hortenziju kopšanā. Labojam un priecājamies

Augsnes reakcijas noteikšanai ir speciālas ierīces – pH-metri, bet jūs varat izmantot arī lakmusa papīru, ko pārdod dārza veikalos. Tiesa, tā augsnes vērtības būs aptuvenas. Taču iegūtās novirzes neietekmēs mums vajadzīgās vērtības.

Mēslošanas sastāvs un biežums

Hortenzijas jāmēslo trīs reizes visā augšanas un ziedēšanas sezonā. Pavasarī, lai stimulētu augšanu, jālieto slāpekļa mēslojums. Vasarā slāpekli saturošs mēslojums nav jālieto. Piemēroti būs tikai kompleksie mēslošanas līdzekļi, tos vēlams veikt jūlijā un augustā. Rudenī ziedus baro ar sastāviem ar kāliju un fosforu. Šīs vielas sagatavos augus gaidāmajai ziemošanai.

Ja ir grūti izvēlēties konkrētu mēslojumu, iegādājieties īpašus kompleksus hortenzijām. Tajos ir atlasīti katrai augšanas un ziedēšanas fāzei piemēroti sastāvi. Vienīgais, kas atliek darīt, ir barot saskaņā ar norādījumiem.

Ja izmantojat nespecializētus mēslošanas līdzekļus, pirms mēslošanas augsne ir jāpaskābina. Hortenzijas labāk uzņem barības vielas augsnē ar nedaudz skābu reakciju. Var izmantot jebkuru paskābinošu šķīdumu. Es parasti izmantoju citronskābes šķīdumu: 3 tējkarotes uz 10 litriem ūdens.

Omīte pastāstīja, kāpēc jāiemet kniepadatu verdošā ūdenī; Tagad daru tāpat

Jebkurā periodā pelnu un kaļķu mēslojums, kā arī kaulu milti hortenzijām ir postoši. Šādi mēslošanas līdzekļi sārmaina augsni, kas traucē hortenziju augšanai.

Laistīšana

Hortenziju nepieciešams labi un regulāri laistīt, taču jāvadās pēc laikapstākļiem. Sausās un karstās dienās puķes laistiet 2-3 reizes. Ja laistīs retāk, hortenzijas kļūs dzeltenas un izžūs.

Laistīšana no lejkannas ne vienmēr ir ērta, tāpēc zem hortenzijas krūma var novietot šļūteni.

Nav nepieciešams laistīt biežāk, nekā ieteikts. Pārmērīgas laistīšanas dēļ saknes ātri sāks pūt. Vadieties pēc augsnes stāvokļa zem krūma. Tai jābūt mitrai, bet ne mitrai.

Lai labāk saglabātu mitrumu, augsni zem krūma mulčējiet. Mulča arī novērsīs nezāļu augšanu un nepieciešamību augsni uzirdināt. Hortenzijām ir daudz sazarotu sakņu, kas aug zem augšējiem augsnes slāņiem. Ja tās irdenas, tās var tikt bojātas, tāpēc labāk ir tās apklāt ar mulču.

Lasi vēl: Vienkārši salāti, un sastāvdaļas visas ir pazīstamas, bet, tiklīdz pievieno marinētus sīpolus, iegūst pilnīgi jaunu garšu

Mulčēšana arī atvieglo mēslošanu. Mulča ir jāizkliedē un jāmēslo ar mēslojumu. Pārējā uzsūkšanās augsnē notiks laistīšanas laikā.

 

 

Apgriešanas laiks un kvalitāte

Bez apgriešanas hortenzijas nevar iztikt. Bez tās krūmi būs novārtā. Zari kļūs pārāk sabiezējuši, un parādīsies daudz plānu dzinumu. Uz šādiem krūmiem neizaugs skaisti ziedkopas.

Es dodu priekšroku pavasara apgriešanai, lai gan esmu sastapusies ar padomu, ka jāapgriež rudenī. Jebkurā gadījumā galvenais nav atzarošanas laiks, bet gan pareizais veids, kā to darīt.

Pavasara atzarošana jāveic, pirms pumpuri sāk ziedēt. Ja esat nokavējušies ar laiku, labāk atlicināt atzarošanu. Rudens apgriešanu veic tad, kad augs pāriet miera stāvoklī.

Veicot apgriešanu, izņemiet bojātos un vecos dzinumus, vienlaikus jūs varat piešķirt krūmam vēlamo formu. Atcerieties: jo vairāk veco dzinumu atstājat, jo mazāk ziedu būs.

Hortenziju slim***s
Hortenzijas ir ziedi ar spēcīgu imunitāti. Tomēr ir nepieciešami profilaktiski pasākumi. Var rasties dažādi vides apstākļi, tāpēc nevajadzētu paļauties tikai uz augu izturību. Es iesaku vismaz pamata apstrādi: vara sulfātu pavasarī un dzelzs sulfātu vasarā.

Abi vitriola veidi ir labi dezinficējoši šķīdumi.

Pareizi kopjot, hortenzijas vienmēr priecēs ar labu augšanu un lieliem ziedkopām. Par šo ziedu kopšanu var detalizēti pastāstīt. Taču esmu apkopojusi galvenās kļūdas, ko pieļauj iesācēji puķu audzētāji.

Lasi vēl: Man vajadzēja tikai divas stundas, lai pagatavotu 24 burkas ar gurķiem. Visi, kas tos nogaršoja, marinē tikai tā. Neparasta recepte

Izmantojot šos padomus, jūs varat izvairīties no daudzām problēmām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment