Noskaidroti ugunsdzēsības sporta sacensību “Brašais ugunsdzēsējs” uzvarētāji

Piektdien, 7.septembrī, Jelgavā, Lielupes labajā krastā pretī Jelgavas pilij, jau 15.reizi notika Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigādes, Latvijas ugunsdzēsības sporta federācijas un Jelgavas pilsētas pašvaldības rīkotās sacensības “Brašais ugunsdzēsējs”, kurās tika noskaidrotas veiklākās komandas ugunsdzēsības sporta disciplīnā izvēršanās no motorsūkņa.

Kopumā 49 komandas no visas Latvijas demonstrēja savas iemaņas šļūteņu izvilkšanā, savienošanā, motorsūkņa darbināšanā, ūdens padošanā pa šļūtenēm no ūdenstilpnes un mērķu piepildīšanā ar ūdeni. Komandas sacentās piecās grupās – VUGD struktūrvienību, citu ugunsdzēsības organizāciju, sieviešu, jauniešu zēnu un jauniešu meiteņu komandu grupās.

Pirmajā grupā, kurā šogad bija vissīvākā konkurence, startēja 17 VUGD struktūrvienību komandas un pirmo vietu izcīnīja Valmieras komanda, savukārt otro vietu ieguva Jelgavas 2.maiņas komanda un trešo – Liepājas 1.daļas komanda.

Otrajā grupā savā starpā sacentās astoņas iestāžu ugunsdzēsības dienestu, pašvaldību un brīvprātīgo ugunsdzēsēju organizāciju komandas. Pirmo vietu ieguva Naukšēnu ugunsdzēsēji, otro vietu izcīnīja Jaunpils brīvprātīgo ugunsdzēsēju komanda, savukārt trešo – Kursīšu brīvprātīgo ugunsdzēsēju komanda.

Sieviešu konkurencē sacentās sešas komandas un šajā grupā pirmo vietu ieguva Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas komanda, otro vietu – Zemgales 112 komanda un trešo vietu izcīnīja Vidzemes komanda.

Jauniešu zēnu grupā, kurā sacentās 11 komandas, pirmo vietu ieguva jaunieši no Alojas Ausekļa vidusskolas komandas, otro – jaunieši no Saldus-2 komandas, bet trešo vietu – Saldus-1 komandas jaunieši.

Otro gadu pēc kārtas jauniešu meiteņu komandas cīnījās atsevišķā grupā un šogad septiņu komandu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Alojas Ausekļa vidusskolas meiteņu komanda, otro – Rūjienas/Naukšēnu komanda Latakva 1, savukārt trešajā vietā ierindojās Rūjienas/Naukšēnu komanda Latakva 2.

Šogad sacensības “Brašais ugunsdzēsējs” Jelgavā norisinājās jau 15.reizi. Sacensības pirmoreiz notika 1998.gadā, 10 gadus pēc kārtas priecējot skatītājus ar lieliskiem ugunsdzēsēju startiem, un pēc neilga pārtraukuma, 2014.gada rudenī sacensību rīkošanas tradīcija tika atjaunota.

Liels paldies visām komandām un to dalībniekiem par piedalīšanos sacensībās! Uz tikšanos “Brašajā ugunsdzēsējā” nākamgad!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment