Noskaidrots cik Briedis nopelnījis par uzvaru Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā

Maira Brieža uzvara sportistam nesusi ne vien čempiona jostu un Muhameda Ali trofeju, bet bijusi arī finansiāli gana ienesīga, neskatoties uz pandēmijas radīto krīzi sporta pasaulē. Par Latvijas sportista nopelnīto naudu ziņo Vācijas ziņu aģentūra DPA un virkne citu Vācijas mediju. 

Citējot DPA, Briedis par uzvaru finālcīņā saņēmis 1.7 miljonu eiro. Visticamāk, šī summa būtu bijus vēl lielāka, ja ne pandēmijas radītās sekas sporta pasaulē. Kad pirmo reizi tika izsludināts World Boxing Super Series (WBSS), tā pirmajā sezonā uzvarētājs saņēma 10 miljonus dolāru! Tomēr otrajā gadā balvu fonds tika samazināts, savukārt pēc pandēmijas krīzes balvu fonds tika samazināts vēl vairāk.

Lasi arī: Medicīnas brīnums: Jaunietis no Liepājas, kurš piedzīvoja klīnisko nāvi, jau atkopies līdz 5 gadus veca bērna līmenim

Neskatoties uz to, 1.7 miljoni eiro,  ir lielākā nauda kādu jebkad Mairis Briedis ir saņēmis par vienu cīņu. No šīs naudas gan viņam vēl būs jānomaksā nodokļi un daļa naudas aizies arī Brieža komandai! Jāatgādina, ka pagājušajā sezonā Latvijas medijos izskanēja informācija, ka Briedis pēc cīņas ar Oleksandru Usiku kļuvis par miljonāru. Tomēr galu galā, spriežot Pēc VID deklerācijas, nauda izrādījās krietni mazāka.

Šobrīd vēl nav pilnībā zināms, ko Mairis izlems darīt turpmāk. Skaidrs ir tas, ka pagaidām par karjeras noslēgšanu viņš nedomā. Latvijas žurnālistiem viņš, pēc atgriešanās no Minhenes, pieļāva iespēju nākotnē pāriet uz supersmago svara kategoriju.

 

Mairis Briedis pēc punktiem uzvar Junieru Dortikosu:

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment