Noslēpumi, kas palīdzēs pasargāt augus no krustziežu blusas un citiem kaitēkļiem: dārzkopjiem tas ir obligāti jāzina

Uz kāpostiem un citiem augiem vienmēr ir daudz kaitēkļu, no kuriem visizteiktākā ir krustziežu blusa.

Viņa spēj nodarīt dārzenim ievērojamus bojājumus, no kuriem viņš, visticamāk, neatkopsies. Līdz ar to, ja dārzā pamanāt šo kaitēkli, bet neveicat aizsardzības pasākumus, visticamāk, labu ražu nesagaidīsiet. Turklāt svarīga ir profilakse, lai laicīgo novērstu šo kaitēkļu parādīšanos dārzā.

Tāpēc ir jāzina par noslēpumiem, kas var noturēt kaitēkli prom no mūsu stādījumiem. Lūk, daži labākie risinājumi cīņā ar krustziežu blusu.

Nezāles

Lai krustziežu blusai būtu mazāk iespēju izdzīvot jūsu rūpīgi lolotajā dārzā, ir jārada tai pēc iespējas nelabvēlīgāki apstākļi. Piemēram, ir vērts pilnībā likvidēt nezāles, īpaši, ja tās var attiecināt uz krustziežiem.

Pelni ar citām sastāvdaļām

Šo maisījumu var izmantot jebkurā kāpostu attīstības stadijā. Varat droši izvēlēties koksnes vai tabakas pelnus un ar tiem apkaisiet dobes. Varat arī sagatavot pelnu uzlējumu, uz 1 litru silta ūdens ņemot 1 ēdamkaroti pelnu. Šāds šķīdums jānotīra diennakti un pirms augu apsmidzināšanas tas jānokāš.  Šī Procedūra jāveic regulāri, lai kaitēkļi nedomāti parādīties nelūgti, kad to vismazāk gaidiet.

Lasi vēl: Jūnija beigas padarīs neticami laimīgas tikai šīs Zodiaka zīmes: beidzot visi viņu sapņi piepildīsies

Augi – aizsargi

Atvairīt krustziežu blusas var ar pareizi izvēlētu kaimiņu palīdzību. Tie ir ķiploki, kliņģerītes, koriandrs un samtenes.

Ne tikai pret krustziežu blusu, bet arī pret citiem kaitēkļiem aizsargā vēl kāds augs, par kuru daudzi dārzkopji ir aizmirsuši – ķimenes. Pļavas ķimeni jeb parasti ķimeni var droši stādīt starp dobēm vai ap dārza perimetru, jo kaitēkļi no šī auga bēg kā no uguns.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Sīpolu mizas ir gandrīz oficiāls līdzeklis pret laputīm, ērcēm un medus bitēm. Tās var sakaltēt, sasmalcināt un izkaisīt ap dobēm. Vai arī var sagatavot sīpolu mizu uzlējumu. Šajā gadījumā pusi spaiņa piepilda ar mizām, tad spaini līdz augšai pielej ar siltu ūdeni. Pēc dienas nokāšu un aplaista augus.

Tautas tradīcijā kā lielisks līdzeklis tiek uzskatīti arī pelašķi, kas glābs cīņā pret ērcēm un uzrāda labus rezultātus cīņā ar laputīm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment