Novembrī un decembrī gaidāmas klimatiskās pārmaiņas; Tas var skar arī Latviju

Meteorologi pastāstīja par klimatiskajām pārmaiņām, kas novembrī un decembrī notiks Austrumeiropā. Pēc meteorologu teiktā, laikapstākļi šajā laikā būs vienkārši traki. Un anomālijas izpaudīsies atšķirīgi atkarībā no reģiona.

Ar jauniem datiem par laikapstākļiem tuvākajos divos mēnešos iepazīstināja Hidrometeoroloģijas centra sinoptiķi. Pēc ekspertu domām, klimatiskā situācija novembrī un decembrī Austrumeiropā būs nenormāla. Un tā izpaudīsies no dažādām pusēm.

Piemēram, novembrī daudzos reģionos jau būs snigšana. Un ir vērts gaidīt sniegu arī tajos reģionos, kur parasti šajā laikā šādas parādības nav.

Tāpēc sinoptiķi aicina Austrumeiropas iedzīvotājus un viesus sagatavoties snigšanai vēlā rudenī. Lielākajā daļas Baltijas jūras piekrastes temperatūra novembrī būs zemāka par normu. Aukstuma anomālijas sasniegs arī Baltijas valstis.

Eiropas centrālajos reģionos pēdējo rudens mēnesi iezīmēs snigšana. Sniega nokrišņi sāks nokrist mēneša otrajā pusē, kad temperatūra pazemināsies līdz mīnus 8-10 grādiem pēc Celsija.

Arī decembris būs traks, jo temperatūra šajā laikā būs zemāka par normu gandrīz visā Eiropā. Tādējādi Austrumeiropas reģionā iestāsies sals līdz pat mīnus 35 grādiem.

Lasi vēl: 2024. gada oktobrī 3 zvaigžņu zīmju pārstāvji saskarsies ar pagātni un kļūdām ko reiz pieļāvuši

Oktobra pirmajās brīvdienās Latvijā būs mazāk mākoņu, kas veicinās aukstākas naktis, bet nākamnedēļ gaidāms neliels gaisa temperatūras pieaugums, norāda sinoptiķi.

Naktī uz sestdienu debesis lielākajā valsts daļā skaidrosies, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz -2..+5 grādiem, dažviet veidosies migla. Svētdienas naktī un rītā gaidāmi līdzīgi laikapstākļi, un salna var parādīties visos valsts reģionos.

Brīvdienās pūtīs lēns vējš, saule brīžiem tiks aizsegta ar mākoņiem, bet sestdien vietām piekrastē iespējams neliels lietus. Dienas laikā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +10..+14 grādiem.

Pirmdien vietām valsts austrumu daļā iespējams lietus, bet otrdien var nedaudz uzlīt Kurzemes reģionā. Gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm, nākamās nedēļas vidū un otrajā pusē visā valstī periodiski līs, un dienvidu vējš nedaudz pastiprināsies. Gaisa temperatūra naktīs pārsvarā būs +8..+13 grādu robežās, bet dienas laikā termometra stabiņš vietām var pacelties līdz +15..+17 grādiem.

Tomēr svētdien iedzīvotājus sagaida nedaudz skarbāki laikapstākļi…

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment