Novembrī un decembrī gaidāmas klimatiskās pārmaiņas; Tas var skar arī Latviju

Svētdien, 6. oktobrī, atsevišķos reģionos iespējams īslaicīgs lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Debesis būs daļēji mākoņainas, pūtīs lēns vējš, un maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +11 līdz +14 grādus. Rīgā dienas laikā gaidāms sauss laiks ar lēnu vēju, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +12…+14 grādiem.

Lēna vēja ietekmē nakts un rīta stundās vietām veidosies migla, un gaisa temperatūra daudzviet pazemināsies līdz 0..-2 grādiem. Pēcpusdienās saule paaugstinās temperatūru līdz +11..+14 grādiem.

Nākamnedēļ pakāpeniski kļūs siltāks. Nedēļas sākumā vietām vēl iespējama salna, bet dienas kļūs nedaudz siltākas. Nedēļas vidū un otrajā pusē, kad pastiprināsies dienvidu vējš, gaisa temperatūra vietām var sasniegt +14..+19 grādus, un dažviet iespējams lietus.

 

Pirmdien vietām valsts austrumos iespējams lietus, bet otrdien neliels lietus var parādīties arī dažos Kurzemes reģionos. Gaisa temperatūra paliks nemainīga.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm, nākamās nedēļas vidū un otrajā pusē periodiski līs visā valstī, un nedaudz pastiprināsies dienvidu vējš. Naktīs gaisa temperatūra pārsvarā saglabāsies +8..+13 grādu robežās, bet dienas laikā vietām tā sasniegs +15..+17 grādus.

Lasi vēl: 6. oktobris ir svarīga diena mūsu senču tradīcijās, lai saņemtu aizsardzību, veiksmi un labklājību

Ziemas saulgrieži ir ikgadējs astronomisks notikums, kad Saule virs horizonta atrodas minimālajā augstumā, tas ir, zem visa, kas attiecas uz zemes horizontu. Puslodē, kur notiek ziemas saulgrieži, ir gada īsākās dienas gaismas stundas un garākā nakts.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment