Noziegums Jelgavā no jauna aktualizējis jautājumu par mājdzemdību aizliegumu

Nesen mediju telpu Latvijā sasniedza baisa ziņa par noziegumu Jelgavā – Prokuratūra bija nodevusi Zemgales rajona tiesai Jelgavā krimināllietu, par kādas vecmāmiņas (ja tā viņu var nosaukt) izdarīto.

Apsūdzība bija par prātam neaptverama noziegumu – pērnā gada aprīlī šī sieviete esot pēc dzemdību pieņemšanas pari savai mazmeitai nolaupījusi jaundzimušo bērniņu un vēlāk noslepkavojusi – tā liecina prokuratūras izplatītā informācija medijiem.

Lasi arī: 4 zodiaka zīmes, kuras var gūt neticamus panākumus 2020. gada augustā un rudens sākumā

Minētā ziņa sacēla sašutuma vilni Latvijas sabiedrībā, un no jauna aktualizējās diskusijas par mājdzemdību aizliegumu Latvijā (iepriekš šādas disksusijas bija rosinātas pēc dažādiem mājdzemdību gadījumiem, kad nepietiekamas veselības aprūpes dēļ, mirst vai nu bērniņš vai māte)! Šoreiz iemesls vēl baisāks.

Prokuratūra ziņo, ka 2019.gada 4.aprīļa naktī Jelgavas novadā minētā sieviete, kurai ir medicīniskā izglītība, esot savās mājās mazmeitai pieņēmusi dzemdības.

Kad grūtniecei sākās dzemdību sāpes, nežēlīgā sava mazmazbērna slepkava neizsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību. Kad bērniņš piedzima, viņa aiz dusmām nolaupīja mazmeitai zīdainīti, aiznesa prom no mājas un pēc tam nenoskaidrotos apstākļos nogalināja.

Pagaidām vēl nav noskaidrots, kas šo “vecmāmiņu” pamudināja uz šādu rīcību un kāds bija viņas dusmu iemesls.

Sievietei izvirzītā apsūdzība balstīta uz diviem krimināllikuma pantiem – par personas nolaupīšanu, kā arī slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī un ja pēc slepkavības izdarīta līķa apgānīšana.

Ja tiesa necilvēcīgo vecmāmuļu atzīs par vainīgu, viņai atlikušais mūžs, visticamāk, būs jāpavada aiz restēm.

Pubicējam dažus ierakstus, ko par minēto noziegumu un gadījumu raksta cilvēki:

“Šo pasãkumu var raksturot kã bardaku likumdošanã no Valsts puses(ak jã,Valdībai nav laika,tã cīnãs arCOVID, apkaro prostitūciju,čakarē smadzenes , teritoriãlãs reformas kontekstã utt.), kã arī absolūtu bezatbildību no vecãku puses,kas atļauj pieņemt dzemdības prãtu izkūkojušai babsei,kas,manuprãt,ari ir krimi nãlsodãms pasãkums.Bet Valsts taču rūpējas par demogrãfiskãs situäcijas uzlabošanos….vai ne?”

Lasi arī: Ceļu uzturētāja neizdarības sekas: daudzi auto sabojāti; Uzņēmums taisnojās (+ VIDEO)

“Uzraudzīt sociāli nelabvēlīgas ģimenes gan vajadzētu.
Pie tam es aizliegtu mājdzemdības- kaut vai nesen atminēsimies- par sektantiem bēdīgi slavenajā Jelgavā, kur mira māte.”
“Risinājums ir uzraudzīt sociāli nelabvēlīgas ģimenes- bezmaksas kontraceptīvie līdzekļi un mājdzemdību aizliegums.”

Gribam zināt arī jūsu viedokli.

Vai mājdzemdības Latvijā vajadzētu aizliegt?
Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment