Opel – uz pārstrādi orientēts dizains

Pārstrāde = resursu saglabāšana. Savukārt, optimizēts un uz pārstrādi orientēts dizains paaugstina utilizācijas efektivitāti.

Izstrādājuma pilnveides kontekstā “Opel” pārstrādes stratēģija ir daļa no integrētas atbildības par izstrādājumu, kas balstās uz diviem pamatprincipiem:

uz pārstrādi orientēts autotransporta līdzekļu dizains
“noslēgta apļa” materiālu pārstrādes izveide un izmantošana autotransporta līdzekļu ražošanā

Lai šie mērķi tiktu ievēroti jau izstrādājuma pilnveides fāzē, starptautiska ekspertu grupa izveidoja uz pārstrādi orientēta dizaina specifikāciju, kas ir saistoša “Opel” grupas uzņēmumiem visā pasaulē.
šīs specifikācijas mērķis ir atbalstīt gan “Opel” inženierus, gan piegādātājus uz pārstrādi orientētu autotransporta līdzekļu un to detaļu izveidē. Turklāt šī specifikācija palīdz inženieriem analizēt detaļas, sastāvdaļas un autotransporta līdzekļus, lai noteiktu, kādā mērā tie ir pārstrādājami un utilizējami, kā arī lai noteiktu izstrādājuma raksturlielumus.

Opel ir jau stabilas tradīcijas pārstrādātu materiālu izmantošanā, kas tiek saukti arī par reciklātiem. Izmantošanai ražošanā ir noteikti un apstiprināti vairāk kā 130 plastmasas reciklātu veidi.

Salīdzinājumā ar jauniem resursiem, reciklātiem ir jāatbilst tiem pašiem tehniskajiem noteikumiem kā citiem materiāliem un to ražošanas izmaksām jābūt zemākām. Ja abas šīs prasības tiek izpildītas, priekšroka tiek dota pārstrādātiem materiāliem, tomēr attiecībā uz kvalitāti kompromisi netiek pieļauti. Mūsu pārstrādes darba grupa dara visu iespējamo, lai materiāli saglabātu augstu kvalitāti, būtu mehāniski un termiski noturīgi un uzrādītu veiktspējas standartiem atbilstošus rādītājus.

Tā kā pārstrādātie materiāli atbilst tik augstiem standartiem un kvalitātei, tie tagad var tikt izmantoti gan Opel automašīnu redzamajām, gan acīm slēptajām daļām.

Rakstu iesaka:
Avots: opel.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment