Pāris jocīgi caurejas iemesli

Sorbīts

Tie ir bezkrāsaini, adatveida, saldi kristāli, ko izmanto, piemēram, par cukura aizstājēju. Tas ir sastopams ļoti daudzos bez cukura produktos, košļājamajās gumijās, sporta dzērienos, konfektēs, sulās un sīrupos. Tā kā šī viela tiek pārstrādāta, tai nokļūstot zarnu traktā, tā “velk” līdzi šķidrumu, kas noved pie šķidras vēdera izejas. Ja tev ir šāda problēma, tad izvairies no produktiem, kuri satur saldinātājus.

Intensīvs treniņš

Svaru cilāšana un garu distanču skriešana var rezultēties kā caurejas veicinātājs. Intensīvi trenējoties, pārāk liels daudzums asiņu tiek pārvirzīts un izmantots citur, ka zarnu traktam vairs netiek sniegta pietiekami liela deva, lai pilnvērtīgi funkcionētu. Tāpēc var rasties vēdera krampji, kas var beigties ar šķidru vēdera izeju. Tā ir normāla parādība, pat ja tas notiek katrā garās distances skriešanas treniņā. Tomēr, ja tev ir nepieciešams pit-stops vairākas reizes treniņa laikā, tad ir vērts griezties pie ārsta un lūgt padomu.

Antibiotikas

Antibiotikas kā tādas jau nav visai draudzīgas ar tavu organismu. Tās iznīcina ne tikai sliktās baktērijas, kuras bojā tavu veselību, bet arī labās, kuras tavam organismam ir nepieciešamas. Tāpēc tavā organismā rodas baktērija disbalanss, kas noved pie caurejas. Tomēr, ja tu piedzīvo caureju, lietojot antibiotikas, tad konsultējies ar savu ārstu vai tev vajadzētu tās turpināt lietot.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment