Padomā divreiz!!! Nosaukts galvenais iemesls, kāpēc savā dārzā nevajadzētu stādīt piparmētras un citus populārus augus

Foto – Pixabay

Daži visai iecienīti augi, ko stādāt savā dārzā, patiesībā var izrādīties diezgan “viltīgi”. Dārza eksperti ir nosaukuši piecus šādus augus, pirms kuru stādīšanas savās dobēs, ir jāpadomā vismaz divreiz.

No tiem patiesībā savā dārzā vajadzētu izvairīties vai arī – apieties ar tiem ļoti uzmanīgi, lai neradītu problēmu, kuru vēlāk būs ļoti grūti kontrolēt.

1. Vijīgie ziedi

Foto – Pixabay

Dārza eksperte Kortnija Sikssa apgalvo, ka efejas un citas vijīgās puķes, var izrādīties ļoti invazīvas un pārņemt visu pārējo dārzu, izspiežot no savas teritorijas citus augus, tostarp vietējos augus, kas tur pirms tam bija auguši gadiem ilgi. Būtu jāuzmanās no dažādiem vijīgajiem ziediem un vīteņaugiem savā dārzā un dobēs. Pirms stādīt dārzā šādus augus, labi izpētiet šo augu kategoriju.

Turpmāk vest suni mašīnā varēs tikai ar speciālu aprīkojumu! Stājušies spēkā stingri likumi, kas attiecas uz visiem suņu īpašniekiem Latvijā

 

2. Neaizmirstulītes

Foto – Pixabay

Skaistās Neaizmirstulītes ir skaistas un plaši pieejama puķes, kas labprāt aug burtiski jebkur un gandrīz jebkurā augsnē, tāpēc dažkārt tās ir ļoti populārs augs dažādos dārzos. Tomēr kā apgalvo dārza eksperti, tieši tas arī ir galvenais apdraudējums. Ja vēlaties savā dārzā iestādīt Neaizmirstulītes, bet neesot gatavi vēlāk to ravēt ārā no katra dārza stūra, ir tikai viena izeja. Tas nozīmē, ka Neaizmirstulītes jāstāda tikai podiņos!

Lasi vēl: Gudrs šoferis izskaidro, kā rīkoties, kad pretimbraucošais vadītājs ir sakrustojis rokas – būtiski auto vadītājiem

3. Eiforbijas

Foto – Pixabay

Šīs sugas vidū ir diezgan daudz invazīvo augu, kas var ātri vien pārņemt dārzu, izspiežot citus augus. Piemēram, bieži vien pārdošanā tiek piedāvātas eiforbijas, kas tiek reklamētas kā augs, kam nav nepieciešama īpaša kopšana. Pirms stādīšanas savā dārzā augus, tos ļoti vajag izpētīt, jo īpaši eiforbiju sugas. Turklāt daži no šiem augiem var pārnēsāt arī dārzam bīstamus parazītus.

Lasi vēl: Kamēr biju Parīzē, francūziete parādīja man, kā pagatavot šos burvīgos mini-kruasānus. Sākumā ņemam mīklu, tad to izrullējam…

Man jau pāri 40, bet tikai tagad sapratu, kāpēc tualetes podā jāliek balons

Kāpēc savā dārzā nevajadzētu stādīt arī piparmētras un mārrutkus, uzzini nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment