Padomā divreiz!!! Nosaukts galvenais iemesls, kāpēc savā dārzā nevajadzētu stādīt piparmētras un citus populārus augus

4. Piparmētras

Foto – Pixabay

Piparmētras daudzos dārzos ir populāras un to aromāts, ak – to aromāts! Protams, ka tas ir lielisks papildinājums daudzām receptēm, un dzērienu pagatavošanā piparmētras ir neaizstājamas. Taču, kā izrādās, tā ir pārsteidzoši invazīva suga, un tās saknes var vienkārši “aizmidzināt” citus augus, atklāj dārza eksperte Keilina Hevita. Tieši šī iemesla dēļ viņa neiesaka dārzā “brīvi” stādīt piparmētru, bet gan – atsevišķos podos, lai šī auga saknes neizplatītos pa zemi.

5. Mārrutki

Foto – ekrānuzņēmums

Lielā Marsa un Jupitera konjunkcija 14. augustā: tā būtiski mainīs trīs zīmju dzīvi

Protams, ka mārrutki ir krietni noderīgs augs. Tā saknes izmanto kā garšvielu dažādiem gaļas un zivju ēdieniem, bet lapas izmanto marinādēs. Tomēr, kā izrādās, tas ir ļoti invazīvs, tāpēc labāk to stādīt kaut kur tālāk no pārējiem augiem savā dārzā. Pavisam noteikti nedrīkst mārrutku stādīt dārza centrālajā daļā, iesaka ilggadējā dārzniece un dārza grāmatu autore Sāra Ravena.

Lasi vēl: Man jau pāri 40, bet tikai tagad sapratu, kāpēc tualetes podā jāliek balons

“Kad sāku nodarboties ar dārzkopību, es iestādīju mārrutkus savā garšaugu dobē un kopš tā laika jau 30 gadus es cenšos no tiem atbrīvoties un tos izrakt!” – savā grāmatā raksta Sāra Ravena.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment