Padomi, kas palīdzēs tev saglabāt motivāciju treniņiem

1. Audzē iekšējo motivāciju un pieraksti to!

Ja tu neesi spējīgs pieturēties pie savas motivācijas, tam noteikti ir kāds iemesls. Pēc pirmās nedēļas neatlaidīgajiem treniņiem tu vairs neesi pietiekami motivēts atkal doties uz sporta zāli.

Tev sev ir jāuzdod vairāki jautājumi: Kāpēc treniņi man vairs nesagādā prieku, bet ir tikai viens liels izaicinājums? Kāpēc es to vispār daru? Kas man būtu jāizdara, lai es pārkāptu pāri šim šķērslim?

Pieraksti visas savas sajūtas, emocijas un domas par treniņiem – tev ir jāuzliek uz papīra tas, kas tevi nomāc – iespējams, pat atradīsi atbildes! Ja tu nodarbojies ar sportu tikai lai citi cilvēki redzētu, ka tu uz to esi spējīgs – pieraksti to! Ja tu ej uz treniņiem, lai būtu vesels, spēcīgs un pievilcīgs – uzraksti to!

Lai arī kāda būtu tava motivācija, atklāj to pats sev – tieši tad to būs iespējams noturēt daudz ilgāku laiku.

2. Turies pie motivācijas 30 dienas!

Ir labas ziņas – ja 30 dienas būsi spējīgs noturēties, ejot uz treniņiem un piekopjot veselīgu dzīvesveidu, tas pārvērtīsies par ieradumu.

Viss, ko tu dzīvē sāc kā jaunu, ir izaicinājums. Tev ir jāsaprot, ka tas nebūs viegli – tas nesagādās tikai patīkamus mirkļus. Ar šķēršļiem ir jāsamierinās!

3. Trenējies kopā ar draugu!

Jā, ja tu viens nespēj apmeklēt sporta zāli, pamēģini līdzi paņemt draugu. Ja jūs abi trenēsieties kopā, tev uzreiz būs lielāka motivācija.

Vislabāk būtu, ja tu pievienotos kādam savam draugam, kuram treniņi jau ir ieradums – tas palīdzēs arī tev tos par tādiem padarīt!

4. Plāno uz priekšu – izveido rutīnu!

Viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc mums zūd motivācija, ir tas, ka tai nav atvēlēts konkrēts laiks.

Ieplāno jau iepriekš, kurās dienās un cikos dosies uz treniņu. Neieplāno neko neiespējamu – tev skaidri ir jāzina, kad tev ir laiks treniņiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment