Padomi no 24 gadus veca vīrieša ar nāvējošu diagnozi. Liek aizdomāties!

Lielākā daļa cilvēku savu dzīvi pavada autopilotā. Mēs vārda vistiešākajā nozīmē nevis dzīvojam, bet eksistējam. Mums visapkārt ir tik daudz visa kā, bet mēs tik bieži jūtamies iekšēji tukši.

Pa nakti mūs moka bezmiegs, jo mēs pārdomājam to, no kā īstenībā nekādas jēgas nemaz nav. Īstenībā jau tā ir – ko tad īsti mums nozīmē rēķini, nauda, apkārtējo cilvēku viedoklis?

Kādēļ mēs sev to nodarām?

Saprotams, ka neviens īsti nezina, kas ar mums notiek pēc šīs dzīves. Mēs visi peldam vienā laivā. Taču tas, kā mēs pavadām savu dzīvi, nosaka mūsu raksturu un eksistēšanas jēgu. Mūs veido pieredze un izvēles, taču daudzi cilvēki dod priekšroku pavadīt savu dzīvi, interesējoties tikai par materiālām lietām, tā vietā, lai ieskatītos savas sirds dziļumos.

Mēs skaitām, cik stundas palikušas līdz darba dienas beigām, lai dotos mājās, atpūstos, bet nākamajā dienā jau atkal ietu uz darbu. Mēs visu aizmirstam, akli tiecamies pēc saviem mērķiem, bet, kad tie sasniegti, vairs neatceramies, kādu mērķu vadīti mēs tos sasniedzām, kādēļ mums tas vispār bija vajadzīgs. Pašlaik nav laika jums jautāt, ko jūs darāt ar katru sevis nodzīvoto dienu, taču, iespējams, ka šī 24 gadus vecā mirstošā vīrieša vēstule sniegs jums iespēju “atmosties”.

Ceram, ka šī vīrieša viedie vārdi ļaus jums saprast, ka katram no mums uz šīs planētas ir sniegts tikai neliels laiks. Dzīvojiet un mīliet tā, kā jūsu dvēsele grib, pirms jūsu laiks jau būs paguvis iztecēt.

Spēcīgi ieteikumi no 24 gadus veca mirstoša vīrieša

“Man ir tikai 24 gadi, bet es jau esmu paguvis izvēlēties savu pēdējo kaklasaiti. Tā ir tā kaklasaite, kas mani rotās pēc pāris mēnešiem mana paša bērēs. Varbūt šī kaklasaite īsti neiet kopā ar visu kostīmu, taču man šķiet, ka šim īpašajam pasākumam tā būs tieši laikā.

Diagnoze “vēzis” tika uzstādīta pārāk vēlu, tādēļ man tika liegta iespēja nodzīvot vēl ilgi un laimīgi. Taču savas slimības dēļ es sapratu pašu galveno. Ļoti svarīgi ir pārliecināties par to, ka pirms savas nāves esat paguvuši padarīt šo pasauli par daudz labāku vietu, nekā tā ir bijusi jums pašiem. Diemžēl es savu dzīvi nodzīvoju tā, ka tai īsti nebija sniegta pat liela nozīme. Es vienkārši eksistēju, nedarot neko nozīmīgu.

Agrāk manas smadzenes nemitīgi nodarbināja ļoti daudz domu. Taču, kad es uzzināju, cik maz laika man palicis uz šīs pasaules, uzreiz kļuva skaidrs, kas patiesībā ir svarīgs. Es rakstu jums ļoti egoistiskas nozīmes vārdā. Es gribu sniegt jēgu savai dzīvei, padaloties arī ar jums par to, ko es sapratu.

  1. Netērējiet laiku darbam, kas jums ļoti nepatīk. Diez vai jūs spēsiet gūt panākumus darbā, kas jums ne visai patīk. Pacietība, kaisle un pacietība nāk tikai tad, kad jūs nodarbojaties ar to, kas jums patiešām patīk.
  2. Ir ļoti stulbi baidīties no citu cilvēku viedokļiem. Bailes padara jūs vārgākus un mēdz pat pilnībā paralizēt. Ja jūs ļausiet bailēm valdīt pār sevi, tās dienu no dienas augs, un beigās no jums pašiem būs palicis vien apvalks. Ieklausieties savā iekšējā balsī un uzticieties tai. Būs cilvēki, kas uzskatīs, ka esat jukuši, bet būs arī tādi, kas uzskatīs jūs par leģendu.
  3. Kontrolējiet savu dzīvi un uzņemieties pilnīgu atbildību par to, kas ar jums notiek. Atbrīvojieties no kaitīgiem ieradumiem un centieties dzīvot veselīgu dzīvi. Atrodiet sportu, kas padara jūs laimīgu. Pats galvenais – nekad nevilcinieties. Lai jūsu dzīvi nosaka jūsu darbības, nevis tas, ko jūs nepaguvāt izdarīt.
  4. Cieniet savus tuviniekus. Jūsu draugi un radinieki vienmēr būs bezgalīgs spēka un mīlestības avots. Tieši tādēļ mums pret viņiem ir jāizturas ar īpašu cieņu un mīlestību.

Nav iespējams pilnībā izrādīt savas jūtas šādā gadījumā, taču es ceru, ka jūs mazliet aizkustināja vai iedvesmoja mani vārdi – cilvēka, kurš pats uz savas ādas ir izjutis laika trūkumu.

Es neesmu satraukts, jo sapratu, ka manas dzīves pēdējās dienas ir kļuvušas nozīmīgas. Es tikai nožēloju to, ka tā arī nepagūšu redzēt daudz interesantu lietu, kuras ir paredzētas tuvākā laikā, piemēram, mākslīgā intelekta izveidošana. Tāpat es ceru, ka karš Sīrijā un Ukrainā drīz beigsies.

Mēs tik ļoti satraucamies par sava ķermeņa veselumu un veselību kā tādu, ka mēs aizmirstam, ka tas nav nekas vairāk, kā kastīte mūsu personībai, domām, uzskatiem un nolūkiem. Ja jūs nedarāt neko, lai labotu pasauli un padarītu to labāku, tad jūsu nāvei nav nekādas nozīmes. Es uzskatu, ka katram cilvēkam ir potenciāls, taču ir jābūt ļoti drosmīgam, lai to izmantotu.

Jūs arī turpmāk varat dienu no dienas peldēt apstākļu straumē. Vai arī jūs varat sākt cīnīties par to, kam jūs ticat, uzrakstot savas dzīves lielāko vēstures grāmatu. Es ļoti ceru, ka jūs izdarīsiet pareizo izvēli.

Atstājiet šajā pasaulē kaut ko aiz sevis. Nodzīvojiet pilnvērtīgu dzīvi. Dodieties sava mērķa un sapņa virzienā. Mūsu dzimšanas vieta ir skaists bērnu laukumiņš, kurā iespējams ir jebkas. Taču mēs šeit neatrodamies uz mūžu. Mūsu dzīve ir kā maza uguntiņa mazajā, skaistajā pasaulē, kas neapturamā ātrumā triecas tumšajā Visumā. Tieši tādēļ pavadiet laiku uz zemes ar prieku un kaisli. Padariet savu dzīvi interesantu! Padariet to nozīmīgu!”

Paldies visiem!

Šie ir tik spēcīgi vārdi, ka tiem nav nekā ko pielikt…

Noteikti dalieties arī ar saviem draugiem, radiem un paziņām!

Lasi vēl: Cik daudz patiesības ir tajā, ka vīriešiem nevajadzētu svinēt 40. dzimšanas dienu? Skaidro ezotēriķi

Avots: abiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Lasiet un padomājiet par šo tēmu grāmatā
    “TILTS PĀRI STRAUMEI”

    Lasiet un padomājiet par šo tēmu grāmatā
    “TILTS PĀRI STRAUMEI”

Leave a Comment