Padomi sekmīgam vasaras ceļojumam ar auto (1.daļa)

No patīkama vēsuma līdz visu nepieciešamo šķidrumu papildināšanai – lai būtu vislabākajā formā tāliem vasaras braucieniem, ir nepieciešams pienācīgi sagatavoties. Šie vienkāršie padomi ļaus parūpēties par visu, kas nepieciešams ceļojumiem ar auto.

Kādas auto pārbaudes jāveic pirms vasaras ceļojuma?

  1. Kā pārbaudīt vai automobiļa riepas ir labā un drošā stāvoklī?

Pārbaudi, vai visas riepas (arī rezerves riepa) ir bez bojājumiem, tajās ir pareizs spiediens un protektora dziļums ir lielāks par normatīvajās prasībās obligāti noteikto minimumu.

  1. Kā pārliecināties, ka dzinējs nepārkarsīs?

Pārbaudi dzinēja dzesēšanas sistēmu, lai novērstu pārkaršanu. Pirms došanās tālā ceļojumā pārbaudi dzesēšanas šķidruma līmeni un dzesēšanas sistēmas caurules.

  1. Kā noskaidrot, vai automobilim nepieciešama eļļas maiņa?

Periodiski pārbaudi eļļas līmeni. Tāpat kā ar dzesēšanas šķidrumu, ja ir pienācis vai tuvojas eļļas maiņas laiks, izdari to pirms došanās ceļojumā. Ja neesi drošs, kāda eļļa ir piemērota Tavam automobilim, sazinies ar pilnvaroto Toyota pārstāvi.

  1. Kā pārbaudīt, vai darbojas gaisa kondicionētājs?

Pārbaudi automobiļa gaisa kondicionētāju pirms došanās ceļā. Pieliec roku pie ventilācijas atverēm, lai sajustu izplūstošo gaisu. Ja vēsā gaisa plūsma ir nepārtraukta un ar vienmērīgu temperatūru, tad automobiļa gaisa kondicionētājs, visticamāk, darbojas kā nākas.

  1. Kā novietot bagāžu, dodoties ceļojumā?

Smagākos priekšmetus novieto uz bagāžas nodalījuma grīdas aiz aizmugures sēdekļiem. Ja ir nepieciešama papildu vieta, izmanto jumta reliņus un ērti uzstādāmu jumta bagāžas kasti. Ja velc piekabi vai laivu, vērsies pie speciālista, lai uzstādītu kvalitatīvu sakabes āķi. Visbeidzot, ja ņem līdzi mājdzīvniekus, parūpējies, lai kaste sunim būtu kvalitatīva un pareizi uzstādīta aiz sēdekļiem.

Rakstu iesaka – 

Avots: toyota.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment