Padomi sekmīgam vasaras ceļojumam ar auto (2.daļa)

Lai būtu vislabākajā formā garam vasaras braucienam, vissvarīgākais ir kārtīgi sagatavoties. Ievēro šos vienkāršos padomus, un Tu būsi sagatavojis pašu svarīgāko savam vasaras braucienam.

  1. Kā uzlabot redzamību vasaras ceļojumos?

Pārliecinies, ka ir uzpildīta stiklu mazgāšanas līdzekļa tvertne un izmanto kvalitatīvu stiklu tīrīšanas līdzekli, lai vējstikls būtu tīrs un bez švīkām. Ja uz tā paliek švīkas, pārbaudi stiklu tīrītāju slotiņu stāvokli un uzstādi jaunas, ja nepieciešams. Paņem līdzi saulesbrilles ar mainīgu tonējumu vai polarizētām lēcām, lai mazinātu atspīdumus un uzlabotu redzamību.

  1. Kā saglabāt modrību tālos braucienos?

Ik pēc divām braukšanas stundām ieturi 15 minūšu pauzi. Lai saglabātu maksimālu modrību, apstājies, lai apēstu kādu uzkodu un izkustinātu kājas, kā arī vienmēr dzer pietiekami daudz ūdens. Izklaidei klausies braukšanai piemērotas dziesmas vai iemīļotākās pārbaudes ar Bluetooth® audiosistēmu.

  1. Kā uzturēt automobili patīkami vēsu vasaras dienās?

Mēģini atrast vietu automobiļa novietošanai ēnā – zem koka vai blakus ēkai, lai tajā būtu patīkami atgriezties. Pirms braukšanas uzsākšanas var atdzesēt salonu atverot logus vai dažas minūtes darbinot gaisa kondicionētāju. Maksimālai aizsardzībai izmanto vējstikla aizsegu, lai mazinātu sakaršanu spēcīgā saules gaismā.

  1. Kā izklaidēt bērnus tālos braucienos?

Mēģini braukt laikā, kad bērni parasti ēd un guļ. Pastāsti viņiem par ceļojumu aizraujošā veidā, parādi maršrutu GPS navigācijas sistēmā un paņem līdzi multimediju ierīci filmām, mūzikai un spēlēm (neaizmirsti baterijas un austiņas).

Rakstu iesaka – 

Avots: toyota.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment