Makaroni flotes gaumē jeb makaroni “po flotski” ir leģendāra recepte, kuru saskaņā ar vienu versiju esot izgudrojis kāds padomju šefpavārs pagājušā gadsimta vidū un prezentējis kulinārijas konkursā Romā.
Galvenās sastāvdaļas – makaroni un malta gaļa (ar sīpoliem un garšvielām) – lieliski papildina viena otru. Makaroni ir neitrāli un labi uzsūc gaļas garšas nianses, veidojot sātīgu un harmonisku kombināciju. Makaroni po flotski piedāvā vienkāršu, bet bagātīgu un komfortablu garšu. Gaļa piešķir dziļumu un umami garšu, ko papildina sīpolu saldenums un izmantotās garšvielas. Tas ir ēdiens, kas rada siltuma un mājīguma sajūtu.
Šīs receptes galvenā īpatnība ir sviesta pievienošana divos gatavošanas posmos, bet pagatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu.
Recepte atšķiras arī to, kā cep malto gaļu un sīpolus. Makaronus vēlams izvēlēties ar rieviņām, lai maltā gaļa pie tām labi pieliptu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt pagatavošanai!
Pagatavošanas gaita:
Sagatavojam receptē minētos produktus. Nomizotus sīpolus sagriežam nelielos kubiņos. Pannā uzkarsējam 1 ēdamkaroti augu eļļas. Pievienojam sasmalcinātus sīpolus un maisot apcepam 7-8 minūtes līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pēc tam sīpoliem pievienojam 25 gramus sviesta.
Izkausējam sviestu un cepam sīpolus vēl 1-2 minūtes uz lēnas uguns, līdz parādās patīkams sviesta-sīpolu aromāts. Sagriežam liellopu gaļu gabalos un samaļam gaļas mašīnā, izmantojot vidēju režģi.
Tālāk seko būtiska atškirība un detaļa!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk