Palieciet droši: Opel Grandland X brīdina par vadītāja nogurumu

Vācijā veikts pētījums par satiksmi uz autostrādēm atklāja, ka vadītāji, kuri iemiguši pie stūres, bijuši vainīgi pie katras ceturtās fatālās avārijas.
Riselsheima. Jaunā Opel Grandland X pirmizrāde notiks 67. starptautiskajā autosalonā Frankfurtē (IAA, 14.-24. septembris) un drīz pēc tam modelis nonāks dīleru salonos.

Grandland X ir apgādāts ar pirmklasīgu ultramodernu atbalsta sistēmu klāstu: frontālās sadursmes brīdinājuma sistēma ar automātisko avārijas bremzēšanu un gājēju atpazīšanu, inteliģentais parkošanās palīgs un 360° kamera ir tikai daži piemēri, turklāt izpildījumā INNOVATION tie ir iekļauti bāzes aprīkojumā. Sistēmas kā automātiska kruīzkontrole ar apstāšanās funkciju, kas uztur izvēlēto braukšanas ātrumu un distanci līdz transportlīdzeklim priekšā, kā arī, kad nepieciešams, paātrina vai bremzē Grandland X, drošību paaugstina vēl vairāk. Turklāt ir kāds jaunums, kas jāizceļ īpaši – tā ir atbalsta sistēma, kas brīdina par auto vadītāja miegainumu (Driver Drowsiness Alert).

Vācijā veikts pētījums par satiksmi uz autostrādēm atklāja, ka vadītāji, kuri iemiguši pie stūres, bijuši vainīgi pie katras ceturtās fatālās avārijas (saskaņā ar Vācijas autoklubu jeb ADAC). Sistēmas, kas radītas, lai atpazītu noguruma pazīmes un mudinātu autovadītāju atpūsties, ir plaši izplatītas premium klases automobiļos. Opel tagad to sniegtās drošības priekšrocības piedāvā plašākam autobraucēju lokam, piemēram, jaunajā Grandland X, aizraujošā kompaktajā krosoverā.

Rakstu iesaka: 

Avots: opel.autofavorits.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment