Pankūkas “600”. Aizmirsta omītes recepte: sātīgs biezpiena gardums

Pankūku gatavošanas tradīcija mūsu reģionā ir pastāvējusi kopš seniem laikiem. Pirmā pankūku recepte ir datēta ar 10. gadsimtu.

Tomēr pastāv pieņēmums, ka pankūkas bija zināmas daudz agrāk.

Šī ēdiena aktualitāte ir izskaidrojama ar to, ka tas gatavošana neaizņem daudz laika un tiek pagatavota no vienkāršām sastāvdaļām.

Pirmās pankūkas gatavoja no miltiem, pievienojot ūdeni vai pienu. Pankūkas cepa sviestā vai taukos.

 

Lasi arī: Es uzliku dēlu sievai uz krūtīm… Lai viņš pēdējo reizi sajustu savu mammu

Tagad pankūkas ir kļuvušas par modernāku ēdienu. Pankūku mīklai pievieno kefīru, mēdz pievienot mannu un dažādu veidu miltus.

Ir vērts sagatavot vienu no aktuālākajiem pankūku veidiem – “sešsimt”.

Sastāvdaļas pankūku mīklai:

• 3 olas
• Tējkarote sāls
• 1,5 ēdamkarote cukurs
• 500 ml piens
• 250 g milti
• 150 ml verdošs ūdens
• 3 ēdamkarotes augu eļļa

Šķir otru lapu, lai uzzinātu visu recepeti

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment