Parastas pankūkas vairs negatavoju: atradu recepti, kas tagad ir “mūsējā” (ļoti garšīgi un viegli pagatavojama)

 

Olu sajaucu ar kefīru un pamazām pievienoju mīklai izsijātus miltus. Man parasti vajag 170-190 g miltu. Mīklai jāsanāk kā biezam skābam krējumam. Pašās beigās pievieno sodu un vēlreiz samaisa.

 

Tagad “pildījums”. Zaļie lociņi un viena vārīta ola, viss smalki sagriezts.

Un vista. Jācep tikai vista! Šeit esmu izcepusi vistas fileju. Es to sagriezu mazos gabaliņos.

Uzglabāšanas kapsula ķiplokam: neizžūst, nenovīst, nesadīgst un nepūst. Dzīvoklī ķiploki saglabājas svaigi līdz pat maijam

Vistu pievienojiet bļodas saturam un samaisiet. Mīklai nevajadzētu būt šķidrai! Tai nevajadzētu pilēt no karotes, bet gan “nokrist” (iespējams, tā to var nosaukt). Ja mīkla ir nedaudz šķidra, pievienoju vēl miltus.

Ar karoti lieku mīklu pannā ar sakarsētu eļļu un apcepu no abām pusēm līdz skaisti zeltaini brūnai krāsai. Tas ir svarīgi! Siltumam jābūt vidējam! Pretējā gadījumā pankūkas neizcepsies un piedegs.

 

Gatavās pankūkas liek uz papīra dvieļa. No norādītā sastāvdaļu daudzuma sanāk 15-16 gabali.

Lūk, pavisam gardas “pildītās”pankūkas, kuras garšo izcili kopā ar skābo krējumu.

 

Lasi vēl: Četri perfektas omletes pagatavošanas knifiņi bez cepeškrāsns un miltiem + īpašā sastāvdaļa, lai ēdiens nenosēstos

Sastāvdaļās:

• Vistas fileja (cepta) – 150 g

• Ola – 1 gab.

• Sāls – 0,5 tējk.

• Cukurs – 1 ēd.k.

• Kefīrs – 350 ml

• Milti – 170-190 g

• Soda – 1 tējk.

• Sīpolloki

• Vārīta ola – 1 gab.

Gurķu un sīpolu salāti, ko var ēst katru dienu: viegli, garšīgi (noslēpums ir mērcē)

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment