“Pareizi barojiet ķiplokus jūnijā, un galviņas izaugs kā dūre”: mani pārsteidza drauga padoms

Ķiploku mēslošana, shēmas: ar ko, kad un kā

Ķiploki ir Amaryllidaceae dzimtas loceklis, kas nozīmē, ka tie ir ļoti jutīgi pret sēra deficītu. Bez šī elementa ķiploki pārtrauks attīstīties, lapas sāks dzeltēt, un galviņas būs ļoti pieticīgas. Turklāt tieši sērs rada slaveno ķiploku aso garšu un aromātu. Lūdzu, ņemiet vērā, ka ķiplokiem ir nepieciešams sērs jau no pirmajām augšanas dienām.

Vēl viens svarīgs elements ir cinks, kas ir atbildīgs par galviņu palielināšanos. Bez cinka galvas neaugs.

Kālijs stiprina auga imunitāti un veicina ātru jaunu krustnagliņu veidošanos.

Ziemas ķiplokus apaugļo šādi:

1. Tūlīt pēc sniega kušanas un stādu parādīšanās tiek uzklāts slāpekļa mēslojums un sērs. Ja nevēlaties uztraukties ar veikalā nopērkamajiem mēslošanas līdzekļiem vai uzskatāt tos par kaitīgiem, izmantojiet dabiskos mēslošanas līdzekļus ar slāpekli un sēru: vircu, vermikompostu un koksnes pelnus. Visi šie mēslošanas līdzekļi būs jāatšķaida neatkarīgi, taču tiem ir viena priekšrocība – ar tiem nav iespējams augu pārbarot.

2. Pēc 14 dienām mēslojam otro reizi, tagad atkal ir pelni un trūdviela, bet slāpekļa dodam 2 reizes mazāk nekā iepriekšējā reizē.

3. Jūnijā ķiplokus barojam tikai ar kāliju, sēru un cinku – slāpeklis vairs nav vajadzīgs, tas galvas augšanas vietā provocēs gaisa daļas augšanu un skrūvēšanu.

Mēslot pavasara ķiplokus:

1. Pēc stādu parādīšanās mēs barojam ar slāpekļa mēslojumu un noteikti pievienojam sēru, pat jaunās ķiploku lapas sāks dzeltēt un nokalst.

2. Turpmāko mēslojumu veic ik pēc 10 un 14 dienām. Šajā laikā tiek samazināts slāpekļa daudzums un palielināts minerālvielu piedevas, lai augs sāk veidot galvas.

Un tagad es jums pastāstīšu par draudzenes triku – pateicoties viņas padomam, es beidzot izaudzēju lielus ķiplokus.

“Pareizi barojiet ķiplokus jūnijā, un galviņas izaugs tik lielas kā jūsu dūre”: mani pārsteidza mana drauga padoms, bet tas izdevās

Barošana jūnijā tieši ietekmē ķiploku galviņu turēšanas kvalitāti un izmēru. Ja izlaidīsit šo brīdi un nelietosiet mēslojumu, ķiploki izaugs mazi un bez garšas.

Kā cīnīties ar tukšiem ziediem uz gurķiem: saglabājiet lieliska tautas līdzekļa recepti, kas sekmēs bagātīgu ražu

 

Parasti, lai palielinātu skaitu fermās, tiek izmantoti ķīmiskie UDO: superfosfāts, kālija monofosfāts un kālija hlorīds. Bet ne visiem patīk ideja audzēt dārzeņus, izmantojot ķīmiskas vielas.

Draugs man pastāstīja veco metodi, ko izmantoja mūsu vectēvi, kad garā nebija “ķīmijas”.

Starp citu, noteikti izlauziet ziedu bultiņas, pretējā gadījumā viss spēks tiks ziedots, nevis pazemes daļai.

Un noslēpums ir šāds: ņem 3 tases koksnes pelnu uz 10 litriem ūdens, labi samaisa un atstāj uz 2 dienām. Pirms laistīšanas pievienojiet 10 g borskābes un bagātīgi ūdeni, netaupot mitrumu. Atšķirībā no ķīmiskajām piedevām pelnu-bora šķīdums jāpievieno 2 reizes ar 10 dienu intervālu.

Lasi vēl: Iemācījos pareizi pagatavot jebkuru ievārījumu, lai neveidotos putas: noderīgs turku mājsaimnieču noslēpums

Pelni ar boru sniegs fantastisku galviņu svara pieaugumu – ražas novākšanas laikā jūs būsiet pārsteigti.

Arina dzīvoklī Imantā atgriezās ātrāk un nejauši dzirdēja vīru runājam pa telefonu ar mistisku sievieti – labi ka tā, jo citādi viss varēja beigties daudz trakāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment