Pārkaisiet sāli uz sūkļa, un jūs būsiet pārsteigti par rezultātu; ikvienam vajadzētu zināt šos trikus

Ja esat saskāries ar nepatīkamu aromātu pēc tam, kad griezāt kaut ko… ļaujiet man parādīt, kā to risināt.

 

Izmantojiet divus traukus vai šķīvjus. Vienā no tiem ielejiet nelielu daudzumu etiķa, bet otrā nedaudz sāls. Vispirms iemērciet pirkstus etiķī, pēc tam sālī. Tad nedaudz berzējiet rokas vienu pret otru. Beigās noskalojiet rokas ar tekošu ūdeni.

Lūdzu ņemiet vērā, ja rokās ir plaisas, brūces vai skrambas, nedariet to.

Tauki un pārtikas paliekas rada ideālu vidi mikrobiem un baktērijām. Tāpēc ir svarīgi regulāri tīrīt izlieti. Lai sagatavotu tīrīšanas šķīdumu, jums būs nepieciešama 1 tasīte silta ūdens un 1 ēdamkarote sāls.

Pievienojiet arī 1 ēdamkaroti trauku mazgāšanas līdzekļa šim tīrīšanas šķīdumam.

 

Tagad visu labi samaisiet kopā.

Iemērciet sūkli šķīdumā un līdzekli izklājiet pa visu izlieti.

 

Pēc tīrīšanas līdzekļa uzklāšanas uz izlietnes atstājiet to uz 30 minūtēm. Kad ir pagājusi pusstunda laika, aizveriet izlietni un ielejiet atlikušo tīrīšanas šķīdumu tajā. Tagad varat sākt mazgāt izlietni.

Lasi vēl: “Vairs nepirkšu majonēzi veikalā!” – tā saka tie, kuri izmēģinājuši šo 2 minūšu recepti (“Provansa” kā no veikala).

Cik bieži dezinficējat un maināt sūkļus? Atbildi varat uzrakstīt komentāros.

Vai zinājāt, ka sūklī var būt vairāk nekā 350 baktēriju veidu?

Tāpēc, ja traukus mazgājat katru dienu, sūkļus mainiet reizi 2 nedēļās un dezinficējiet divas reizes nedēļā. Bet, protams, tās ir aptuvenas vērtības, jo mēs mazgājam atšķirīgu trauku daudzumu un traukus ar atšķirīgu piesārņojuma pakāpi. Piekrītu, tējas tases un taukainas pannas mazgāšana nav viens un tas pats.

Lai sūkli dezinficētu, uzklājiet nedaudz trauku mazgāšanas līdzekļa uz tā un noskalojiet zem tekoša ūdens. Pēc tam ņemiet bļodu un ielejiet tajā 1 litru verdoša ūdens.

 

Ievietojiet sūkli ūdenī un uz sūkļa izklājiet vienu ēdamkaroti sāls.

Tad pievienojiet četras ēdamkarotes etiķa.

Un ļaujiet tam mērcēties 30 minūtes.

 

Pēc 30 minūtēm izskalojiet sūkli tīrīšanas šķīdumā un rūpīgi noskalojiet ar tekošu ūdeni. Sāls un etiķis palīdzēs novērst baktēriju un nepatīkama aromāta uzkrāšanos sūklī. Tomēr jāņem vērā, ka sūklis ir porains materiāls, tāpēc pilnībā atbrīvoties no baktērijām nav iespējams. Tāpēc sūkli bieži jāmaina, pat ja tas izskatās tīrs.

 

Lai novērstu sliktu smaku tualetē, varat izmantot arī sāli. Ielejiet 1 litru ūdens bļodā, kam jābūt apmēram 70 grādu temperatūrā.

Atceries pievienot 1 ēdamkaroti sāls un rūpīgi samaisi, lai sāls pilnībā izšķīst.

 

Ielejiet sāls šķīdumu tualetes podā un atstājiet to uz vismaz 30 minūtēm. Lai panāktu labāku efektu, varat to turēt ilgāku laiku.

Pēc tam, kad esat atstājis sāls šķīdumu tualetes podā vismaz 30 minūtes vai ilgāk, turpiniet tīrīt tualetes podu kā parasti.

Sāls palīdzēs dezinficēt tualetes podiņu un novērst nepatīkamas smakas.

Šodien es vēlējos ar jums dalīties par dažiem vienkāršiem trikiem, kas var būt noderīgi mājas saimniecībā! Paldies, ka izlasījāt…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment