Pasakaini salāti ar ceptu vistas krūtiņu: sanāk tik garšīgi, ka visi prasa recepti. Pamēģini arī tu!

Lai iemarinētu sīpolu, sagriežam to kubiņos. Pievienojam pusi tējkarotes sāls, tējkaroti cukura, divas ēdamkarotes ābolu sidra etiķa vai 9% etiķa un divas ēdamkarotes ūdens. Atstājam uz 15 minūtēm. Bļodā sakuļam 4 olas, pievienojam 1/3 tējkarotes sāls un sakuļam ar putojamo slotiņu.

Pagatavojam olu pankūkas, apcepot tās no abām pusēm līdz gatavībai. No četrām olām sanāks četras pankūkas. Gurķi un pankūkas sagriežam strēmelītēs.

Izskan varbūtība, ka jau rīt Latviju sasniegs postošāka vētra nekā vakar Bauskā – kuri reģioni ir iekļauti?

Tagad gatavosim salātus. Bļodā liekam gurķus, vistas gaļu un olu pankūkas. No sīpola notecinām šķidrumu un pievienojam salātiem. Pieliekam salātiem majonēzi vai skābo krējumu pēc saviem ieskatiem. Samaisām un pasniedzam salātu bļodā.

Sanāk ļoti garšīgi un viegli pagatavojami salāti.

Lai gan ceptu vistas krūtiņu var aizstāt ar vārītu, garša būs pavisam cita, tāpēc es neiesaku to darīt.

 

Sastāvdaļas:

400-500 grami vistas krūtiņas;
1/2 tējkarote sāls;
1-2 svaigi gurķi (250 gramu);
1 sīpols;
4 olas;
Malti melnie pipari;
Majonēze vai krējums pēc garšas.

Marināde sīpolam:

1/2 tējkarote sāls;
1 tējkarote cukura;
2 ēdamkarotes ābolu etiķa;
2 ēdamkarotes ūdens.

Izmēģini arī tu šo pasakaino salātu recepti! Ja tev garšoja, padalies ar to sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment