Lai iemarinētu sīpolu, sagriežam to kubiņos. Pievienojam pusi tējkarotes sāls, tējkaroti cukura, divas ēdamkarotes ābolu sidra etiķa vai 9% etiķa un divas ēdamkarotes ūdens. Atstājam uz 15 minūtēm. Bļodā sakuļam 4 olas, pievienojam 1/3 tējkarotes sāls un sakuļam ar putojamo slotiņu.
Pagatavojam olu pankūkas, apcepot tās no abām pusēm līdz gatavībai. No četrām olām sanāks četras pankūkas. Gurķi un pankūkas sagriežam strēmelītēs.
Tagad gatavosim salātus. Bļodā liekam gurķus, vistas gaļu un olu pankūkas. No sīpola notecinām šķidrumu un pievienojam salātiem. Pieliekam salātiem majonēzi vai skābo krējumu pēc saviem ieskatiem. Samaisām un pasniedzam salātu bļodā.
Sanāk ļoti garšīgi un viegli pagatavojami salāti.
Lai gan ceptu vistas krūtiņu var aizstāt ar vārītu, garša būs pavisam cita, tāpēc es neiesaku to darīt.
Sastāvdaļas:
400-500 grami vistas krūtiņas;
1/2 tējkarote sāls;
1-2 svaigi gurķi (250 gramu);
1 sīpols;
4 olas;
Malti melnie pipari;
Majonēze vai krējums pēc garšas.
Marināde sīpolam:
1/2 tējkarote sāls;
1 tējkarote cukura;
2 ēdamkarotes ābolu etiķa;
2 ēdamkarotes ūdens.
Izmēģini arī tu šo pasakaino salātu recepti! Ja tev garšoja, padalies ar to sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Jelgavnieks “aci pret aci” satiek un nofilmē pilsētā vienu no lielākajiem meža dzīvniekiem, kāds sastopams Latvijā (+ VIDEO)by Laura Blūma
- No 1.maija ”Swedbank” sāka sniegt bezmaksas pakalpojumus šīs kategorijas iedzīvotājiemby Sandra Ločmele
- Man ir 65 gadi, un es gatavojos precēties ar mīļoto cilvēku. Kad bērni to uzzināja, viņu reakcija bija diezgan neparastaby Rinalds Bergmanis