Pasaules īsākais IQ tests ir tikai trīs jautājumu garš, bet gandrīz neviens nevar atbildēt uz tiem precīzi

 

Kognitīvās refleksijas tests (CRT) tiek pasludināts par pasaules īsāko IQ testu. Acīmredzot ir nepieciešami tikai trīs jautājumi, lai Einšteinus atdalītu no šīs pasaules Homēra Simpsoniem.

Viktorīna, kuru Prinstonā 2005. gadā izstrādāja psiholoģe Šane Frederika, ir paredzēta, lai pārbaudītu jūsu spēju ignorēt jūsu iekšējo orgānu reakciju un domāt lēnāk un racionālāk. Vai arī runājot psiholoģiskos terminos, cik labi jūs ignorējat 1. sistēmas (intuīcijas) domāšanu par labu 2. sistēmas (analītiskai) domāšanai? Lai gūtu panākumus CRT, jums jāpavada laiks, pārdomājot atbildi, un jāapšauba intuitīvā atbilde.

Protams, lai pierādītu savu ģēniju, jums visi trīs jautājumi ir jāatbild pareizi, bet arī ātrumam ir nozīme. Ātrākas atbildes ir vēl viena IQ pazīme.

Tātad, cik gudrs tu patiesībā esi? Atcerieties, ka jautājumi var nebūt tik vienkārši, kā šķiet. Pat dažu pasaules labāko universitāšu (ieskaitot Jēlas un Hārvardas) studentiem 2005. gada pētījumā neizdevās iegūt visas trīs atbildes pareizi. Faktiski tikai 17 procenti sasniedza nevainojamu rezultātu.

Jautājumi:

1. Nūja un bumba kopā maksāja 1,10 USD. Nūja maksā par USD 1 vairāk nekā bumba. Cik maksā bumba?

 

Lai arī: Populāra “blogere” no Rīgas pie Prezidenta pils kaila “virina dvieli” un šoferīšiem parāda visu kas viņai ir

 

2. Ja 5 preču izgatavošana 5 iekārtām prasa  5 minūtēs, cik ilgs laiks būtu nepieciešams 100 iekārtām, lai izgatavotu 100 preces.

3. Ezerā ir ūdensrožu laukums. Katru dienu laukuma lielums divkāršojas.  Lai laukums pārklātu visu ezeru, ir vajadzīga 48 dienas. Cik ilgs laiks būtu nepieciešams, kamēr laukums pārklāj pusi no ezera?

Šķir otu lapu, lai noskaidrotu pareizās atbildes

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment