Atklāts ciemats, kur meitenes 12 gadu vecumā pilnīgi pārvēršas par zēniem; Kā tas var būt?

Džonijs ir puisis – caurcaurēm, fiziski un organiski. Tomēr pārsteidzoši ir tas, ka viņam neizauga dzimumloceklis, kamēr viņš nesasniedza pubertāti.

Viņš ir viens no daudzajiem bērniem, kuri dzīvo Salinasā, nomaļā pilsētiņā Dominikānas Republikas dienvidrietumos, un kuri tiek uzskatīti par meitenēm, bet galu galā izaug par zēniem.

Kaut arī Džonija stāsts varētu šķist neparasts, tādi gadījumi, kuros jauna meitene transformējas jaunā puisī, Salinasas pilsētiņā ir tik izplatīti, ka nevienam tas vairs nešķiet nenormāli. Šie jaunieši parasti tiek saukti par “guevedoces” – vārdā, ko var tulkot kā “penis 12 gados”.

Šobrīd 24 gadus vecajam Džonijam vecāki sākotnēji deva vārdu Felesitija un audzināja viņu kā jaunu dāmu.

Džonijs medijiem stāsta: “Es atceros, ka kādreiz valkāju mazu, sarkanu kleitiņu. Es piedzimu mājās, nevis slimnīcā. Viņi nezināja, kāda dzimuma es esmu.”

“Es gāju skolā un mēdzu vilkt svārkus. Man nekad nepatika ģērbties kā meitenei. Kad viņi pirka man meiteņu rotaļlietas, es nekad nespēlējos ar tām. Viss, ko es gribēju darīt, bija spēlēties ar zēniem,” viņš dalās savā pieredzē.

Neparastie ģenētiskie traucējumi rodas trūkstoša enzīma dēļ, kurš dzemdē kavē konkrēta vīrišķā hormona dihidrotestosterona iedarbību uz vīriešu dzimuma mazuļiem.

Visiem mazuļiem dzemdē, gan vīriešu, gan sieviešu dzimuma, ir iekšējie orgāni, kas saukti par dzimumdziedzeriem un mazs izaugums starp kājām, saukts par tuberkulu. Apmēram 8. grūtniecības nedēļā vīrišķā dzimuma mazuļi, kuri pārnēsā Y hromosomu, sāk ražot dihidrotestosteronu lielos daudzumos, kas pārveido tuberkulu dzimumloceklī. Savukārt meitenītēm tuberkuls pārvēršas klitorā.

Tomēr dažiem vīriešu dzimuma bērniem trūkst ķimikālijas 5-α-reduktāze, kas izraisa šī hormona pieplūdumu, tāpēc viņi pēc visām ārējām pazīmēm šķiet esam meitenes – bez sēkliniekiem, toties ar kaut ko, kas nepārprotami atgādina vagīnu. Tikai, sasniedzot pubertāti, viņu ķermenī rodas vēl viens milzīgs testosterona vilnis, kas liek attīstīties vīrišķajiem dzimumorgāniem. Tas, kam būtu vajadzējis notikt jau mātes dzemdē, notiek aptuveni 12 gadu vecumā. Apmēram reizē ar balss lūzumu šie zēni tiek arī pie dzimumlocekļa.

Ar Džoniju tas notika jau 7 gadu vecumā. Viņš apgalvo, ka nekad nebija labi juties jaunas meitenes ādā un kļuva daudz laimīgāks, kad “pārvērtās” par zēnu.

Avots: zumfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment