Tev vajadzēs arī marli, caurduri un trauku, kurā notecināt šķidrumu.
Pagatavošanas gaita:
Ielejam pienu katliņā un uzkarsējam līdz 90 grādiem (nekādā gadījumā neļaujam uzvārīties)!
Pa to laiku atsevišķā bļodā sakuļam olas, pievienojam sāli un ķimenes.
Citā bļodā kārtīgi samīcām biezpienu (to var izlaist arī caur gaļasmašīnu).
Kad piens ir gandrīz sasniedzis vārīšanās temperatūru, virspusē parādās neliela viļņošanās.
Tad sākam pievienot biezpienu mazās porcijās un nekavējoties iemaisām to pienā.
Lēnām maisām un gaidām līdz biezpiens sāk čokuroties un nosēsties katla dibenā. Šķidrums kļūs caurspīdīgs un maigi zaļgans.
Maisījumu lejam traukā, kurā ieklāta divās kārtās salocīta marle.
Tālāk viss jādara ātri, lai masa nepaspētu atdzist.
Tāpēc es vienmēr saucu palīgā dēlu. Viņš tur masu marlē, nospiežot lieko šķidrumu. To nospiest vajag kārtīgi.
Pa to laiku es izkausēju sviestu uz plīts. (Izmantoju citu trauku, pretējā gadījumā siers var piedegt).
Pilnībā izkausētajam sviestam pievienojam mūsu masu un kārtīgi samaisām.
Turpinot maisīt, pamazām pielejam sakultas olas ar ķimenēm un sāli (es pielēju visu uzreiz, bet tikai tāpēc, ka maisīt un fotografēt vienlaikus nav iespējams).
Kad viss ir kārtīgi samaisīts un masa kļuvusi viendabīga, pievienojam skābo krējumu.
Karsējam maisījumu līdz brīdim, kad siers jau sāk velties kamolā.
Pēc tam ņemam vienu lielu trauku vai vairākus mazus traukus un piepildām ar masu.
Izvēlēto trauku ieteicams izklāt ar aukstā ūdenī izmērcētu un kārtīgi izgrieztu marli. Tad nebūs problēmu ar siera izņemšanu no trauka.
No virspuses masu apklājam ar marli un uzliekam slodziņu. Es izmantoju palielu virtuves dēlīti. Šāds smagums ir pilnībā pietiekams.
Pēc divām stundām pārliekam sieru uz šķīvja, lai tas atdziest. Man siers sanāca milzīgs, jo es to pagatavoju no dubultas produktu porcijas.
Tas arī viss, lielisks Jāņu siers ir gatavs!
Ja tev noderēja šī recepte, lūdzu, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos! Bet varbūt tev ir pašam sava metode Jāņu siera pagatavošanai? Pastāsti komentāros!