Pat nedomā sēdēt vai gulēt uz gultas ar āra drēbēm! Uzzini, kāpēc!

Speciālisti skaidro, ka dienas laikā cilvēka āda taukojas un svīst. Tāpat tā zaudē neskaitāmi daudz atmirušu ādas šūnu un matu. Lielākā daļa no šiem ķermeņa izdalījumiem, atmirušajām ādas šūnām un matiem nokļūst uz apģērba, kur turpmāk lielā ātrumā vairojas baktērijas un mikrobi, tāpēc patiesībā apģērbs būtu jāmaina katru dienu.

Tagad parunāsim par to, kas notiek ar tavu apģērbu ārējā vidē. Ja arī tev ir labi personīgās higiēnas paradumi, tas nenozīmē, ka arī pārējiem tādi ir. Tev, nonākot tiešā vai netiešā kontaktā ar šādiem cilvēkiem, uz tava apģērba vai ādas strauji vairojas visas baktērijas un mikrobi, kurus ir pārnēsājuši cilvēki ar sliktu personīgo higiēnu. Piemēram, ja sabiedriskajā transportā apsēdies sēdeklī, kur iepriekš ir sēdējis bezpajumtnieks, tad saproti pats.

Lasi vēl: Kas tik netiek izdomāts – radīts apģērbs, kas apslāpēs tavu purkšķu smaku!

Speciālisti atklāj, ka baktēriju un mikrobu pilns apģērbs nereti kairina cilvēku ādu, izraisot ādas apsārtumus un iekaisumus, un tāpēc aicina cilvēkus mainīt apģērbu katru dienu un nekādā gadījumā nesēdēt uz gultas ar āra drēbēm!

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment