Patiesība par kafiju un asinsspiedienu. Vai tā tiešām ir kaitīga?

Bet patiesība ir tāda: Kafija nepalielina hipertensijas risku, tā ir hroniska asinsspiediena palielināšanās.  Kafija savukārt tikai paaugstina asinsspiedienu pāris stundu garupā pēc tās dzeršanas un arī tikai cilvēkiem, kuri to dzer reti, stāsta itāļu pētnieks, Džuzepe Grosso, Ph.D.

Ja tavs ķermenis nav pieradis pie kofeīna, tad šī viela liek taviem asinsvadiem sašaurināties, kas tad arī ir vainojams pie asinsspiediena paaugstināšanās, saka Dr. Grosso. Bet pāris stundas vēlāk tavi asinsvadi atgriežas normālajā stāvoklī un efekts pazūd.

Ja tu dzer kafiju mēnesi vai ilgāk, tavs ķermenis pierod un asinsspiediens nemainās. Īslaicīgi paaugstināts asinsspiediens ir nekaitīgs lielākajai daļai cilvēku. Pat vīrieši ar hipertensiju var droši dzer vienu līdz divas tases kafijas dienā.

Svarīgi – īslaicīga asinsspiediena paaugstināšanās nav nekādā veidā saistīta ar hroniski augsta asinsspiediena veidošanos.

Patiesībā, Dr. Grosso pētījumi rāda, ka cilvēkiem, kuri dzer 3 līdz 4 tases kafijas dienā, patiesībā ir zemāks hipertensijas risks nekā kafijas nedzērājiem, kamēr vien viņi nesmēķē. Tas ir tāpēc, ka kafijā atrodas asinsspiedienu pazeminoši elementi – kālijs, magnijs un antioksidanti.

Citi pētījumi atklāj, ka kafijas dzeršana pazemina diabēta rašanās risku, nierakmeņu, multiplās sklerozes un pat dažu vēžu rašanās risku. Nemaz nerunājot par to, ka kafija aizdzen nogurumu. Tāpēc dzer droši – bez sirdsapziņas pārmetumiem!

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment