Pavasara siltais laiks tuvojas – padomi kā efektīvi rūpēties par saviem augiem un vairot ražu

Mūsdienās dārznieki ir gatavi uz it visu, lai tik būtu laba raža. Tieši tādēļ mūsu redakcija šodien padalīsies ar lieliskiem ieteikumiem, kas palīdzēs daudz veiksmīgāk rūpēties par saviem augiem un gala rezultāta gūt daudz apjomīgāku ražu. Ceram, ka jums mūsu padomi tiešām noderēs!

Varbūt jūs jau izmantojat šāda veida padomus, kas palīdz augiem būt daudz produktīvākiem. Bet, ja gadījumā šī informācija jums bija jaunums un tā ārkārtīgi noderēja, tad noteikti iesakiet šo rakstu arī saviem draugiem.

Padomi kā efektīvi rūpēties par saviem augiem un vairot ražu:

Ietīšanas metode ir ļoti lieliski piemērota jebkādu kultūraugu stādīšanai. Vislabākais, ko sniedz šī metode, ir tas, ka augi būs mazāk uzņēmīgi pret dažādām slimībām, jo tie neatrodas tiešā saskarsmē ar augsni. Sarullējiet mazus tualetes papīra rullīšus, kuros iekšā ir sēkliņas, tad ielieciet tās kādā trauciņā, kur ir neliels daudzums ūdens. Obligāti apklājiet šo trauciņu ar polietilēna maisiņu. Jau dažu dienu laikā manīsiet, ka sēklas ir uzdīgušas.

Vāzē, kurā stāv nogriezti ziedi, ielejiet mazo glāzīti degvīna, jo tādā veidā ziedi nostāvēs daudz ilgāk.

Zemeņu ziedēšanas laikā kā mēslojumu zemenēm varat izmantot raugu. Jūs būsiet patīkami pārsteigti par šīs metodes efektivitāti. Sauso raugu izšķīdiniet 10 litros ūdens un pievienojiet šai masai klāt divas ēdamkarotes cukura. Ļaujiet šim maisījumam divas stundas ievilkties. Uz katriem pieciem litriem ūdens pievienojiet puslitru iegūtā maisījuma.

Izmantojiet banānu mizas kā rožu mēslojumu. Banānu mizās ir ļoti daudz kālija, tādēļ rozes teju atdzīvosies no šāda mēslojuma.

Lasi vēl: Izvairies no bioenerģijas vampīriem – ŠIEM augiem un priekšmetiem. Neturi tos mājās!

Avots: abiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment