5 pazīmes, kas liecina, ka miega trūkums slikti iespaido darba spējas! Jaizlasa ikvienam!

man-sleeping-on-desk-1050x700

Pieaugušam cilvēkam vajadzētu gulēt 7-9 stundas diennaktī, un šāds miega stundu daudzums ir izdevīgs ne tikai katram darbiniekam, bet arī darba devējam, un mēs paskaidrosim, kāpēc!

Cilvēki aizvien biežāk mēdz neizgulēties, un nereti tas ir darba dēļ – darbiniekam tiek uzticēts liels darba apjoms, no kura darba dienas laikā tiek padarīta lielākā daļa, bet, lai nesakrātos “darba kalns” uz citām dienām un kolēģi ar priekšnieku nedusmotos vai neapšaubītu darbinieka kompetenci dotā amata izpildei, darbs tiek nests vai nu uz mājām vai nu tiek sēdēts ofisā vēl pāris stundas, lai uz nākamo dienu viss būtu gatavs. Ja cilvēkam pēc darba nekas nav ieplānots, tad varbūt bēda nav liela, taču neviena cilvēka dzīve “negrozās” tikai ap darba vietu. Ja pēc darba ir jāvelta laiks ģimenei, draugiem vai kādam hobijam, tad iekavētie darbi tiek veikti uz pāris miega stundu rēķina. Attiecīgi nākamajā dienā šis cilvēks ir neizgulējies, un tas iespaido darba spējas.

Šāds darbinieka stāvoklis ir neizdevīgs gan darba devējam, gan darba ņēmējam, par cik zūd darba produktivitāte. Piedevām, darba ņēmēju šāds miega grafiks tikai tuvinās “izdegšanai”. Esam apkopojuši pazīmes, kurām jāpievērš uzmanība, lai noteiktu, vai neizgulēšanās ietekmē darba spējas. Ja šīs pazīmes ir pazīstamas, tad nekavējoties abām pusēm ir jāizrunā darba pienākumu apjoms un jāapspriež citi iemesli, kas darbiniekam liedz izgulēties.

Lasi vēl: Šis vienkāršais triks ļaus tev noskaidrot, cik stipri tu ciet no miega trūkuma

Pāršķir lapu, ja vēlies uzzināt arī pārējas pazīmes, kas liecina, ka miega trūkums slikti iespaido darba spējas!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment