Pēc šī raksta izlasīšanas, vairs nesēdēsi uz poda ilgāk par 10 minūtēm! Tas ir veselībai bīstami!

Izrādās, ka sēdēšana uz poda ilgāk par 10 minūtēm ir ļoti bīstama veselībai! Visi tie, kas līdzi uz tualeti ņem mobilos tālruņus vai presi “laika īsināšanai”, obligāti izlasiet!

Došanās uz tualeti ir visnotaļ intīms jautājums, taču, ja ģimenē ir kāds, kas tualetē pavada ilgāk par 10 minūtēm, mēģinot nokārtoties, tad saņemieties drosmi un pabrīdiniet viņus par kaitējumu, ko šāds ieradums nodara veselībai!

Uzreiz piebildīsim, ka problēma jau nav aizcietējumos, kas varētu kalpot par valīdu iemeslu, ilgstošai sēdēšanai tualetē, mēģinot nokārtoties, bet gan tas, ka cilvēkiem ir ieradums ņemt līdzi lasāmvielu vai viedtālruņus, kas nemanāmi 5 minūtes var pārvērst pat pusstundā!

Pieaugušam cilvēkam, mēģinot nokārtoties, tualetē parasti vajadzētu pavadīt ne vairāk kā 5 minūtes (akūtu veselības problēmu, piemēram, caurejas gadījumā šis laiks varētu būt ilgāks).

Veselībai bīstama nokārtošanās kļūst tad, kad spiedošas kustības tiek izdarītas ilgāk kā 10 minūtes. Ja jaunībā sekas vēl nav jūtamas, tad vecumdienās var būt savādāk. Runa šajā gadījumā iet par taisnās zarnas prolapsu jeb “galējās zarnas” daļējas vai pilnīgas izslīdēšanas ārpus anālās atveres. No taisnās zarnas prolapsa īpaši jāuzmanās cilvēkiem, kuriem ir tendence uz aizcietējumiem vai hemoroīdiem.

Daļēja taisnās zarnas prolapsa gadījumā, izslīd tikai pēc izskata tāds kā sārts gļotādas gredzens, bet pilnīgas izslīdēšanas gadījumā – zarna. Mēdz būt arī iekšēji zarnu prolapsi, bet tos objektīvi diagnosticēt pašam nav iespējams.

Ja tiek konstatēts daļējs vai pilnīgs taisnās zarnas prolapss, nekavējoties jāmeklē medicīniskā palīdzība!

Lasi arī: Kad vīrs iemīlēja citu sievieti – skaistu un iznesīgu – sieva nolēma sākt nodarboties ar sevi un kļuva par skaistuli

Lai samazinātu taisnās zarnas prolapsa risku, vajadzētu stiprināt iegurņa muskuļus – precīzāk sfinktera muskuli, kas aptver anālo atveri.

 

Avots: webmd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment