Pēdējā laikā vistas fileju pērku kilogramiem – rādu, kādu neparastu uzkodu vīrs gatavo mēnesim uz priekšu

Pārnes bļodā. Pievieno sāli. Var izmantot parasto sāli, bet mēs izmantojam nitrītu sāli (nopērkams daudzos pārtikas veikalos). Kam tas paredzēts? Tā kā gaļu žāvēsim zemā temperatūrā, tiek pievienots nitrīta sāls, lai nomāktu mikrobu izplatīšanos.

Pēc tam pievienojiet iecienītākās garšvielas. Mums ir īpašs garšvielu maisījums “desiņām”, ļoti patīk pievienot, pievienojam arī kaltētus ķiplokus. Var vienkārši pievienot kaltētus ķiplokus, piparus un viss. Bet tas ir pēc katra ieskatiem, var likt jebkuras.

Visu labi samaisa. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī marinēties uz vairākām stundām.

Lasi vēl: Kā iztīrīt aizsērējušas kanalizācijas caurules ar kafijas biezumiem – sākumā šķita paradoksāli, bet nostrādāja!

Jūs varat atstāt to uz nakti.

 

Novietojiet marinētu gaļu uz elektriskās žāvētāja paplātēm. Var gatavot arī cepeškrāsnī! Zemāk rakstīšu kādā temperatūrā un kā.

Uzliekam elektrisko žāvētāju uz 70 grādiem un cepam apmēram 4 stundas. Tas viss ir atkarīgs no žāvētāja. Mēs domājam par liela dehidratora iegādi (mums ļoti patīk žāvēšanas tēma).

Kā pagatavot cepeškrāsnī? Gaļu liek uz cepamā papīra (ņem kvalitatīvu). Ieslēdziet cepeškrāsni 60-70 grādu temperatūrā, noteikti atveriet durvis. Ja ir konvekcija, ieslēdziet to. Cepeškrāsnī tas gatavosies ātrāk, apmēram 3 stundas.

Sastāvdaļas:

Vistas krūtiņas fileja – 1 kg.
Nitrīta sāls – 1 tējk.
Garšvielas – 1 tējk. ar slidkalniņu.
Žāvēti ķiploki – 0,5 tējk.

Gaļa izrādās neticami garšīga un aromātiska. Uzglabāt slēgtā traukā. Ko jūs domājat par šo vistas filejas gatavošanas ideju?

Kā iztīrīt aizsērējušas kanalizācijas caurules ar kafijas biezumiem – sākumā šķita paradoksāli, bet nostrādāja!

Šeit ir gaļas čipsi, tikai vairākas reizes lētāki nekā veikalā un garšīgāki!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment