Pelējums pazudis: labākie veidi, kā no tā atbrīvoties

 

3 veidi, kā no apaviem noņemt pelējumu

Apaviem, kas glabāti mitrā vietā, bieži veidojas pelējuma traipi. Lai no tā atbrīvotos, izmantojiet kādu no šīm metodēm.

1. Ūdeņraža peroksīds un ziepes. Vispirms rūpīgi ieziepējiet apavus, īpašu uzmanību pievēršot pelējuma traipiem. Ziepes labi noņem virsmas traipus. Noskalojiet ar ūdeni un nosusiniet kurpes. Pēc tam iemērciet vates spilventiņus ūdeņraža peroksīdā un noslaukiet traipus, līdz tie pazūd. Lai pelējums pazustu, jums būs jāmaina 4 līdz 6 vates paliktņi. Pēc žāvēšanas apavus var lietot kā parasti.

2. Etiķis un ziepes. Nomazgājiet pelējumu no apavu virsmas, izmantojot ziepju putas. Un noslaukiet ar 9% etiķī samērcētu sūkli. Atstājiet apavus uz 30 minūtēm un pēc tam nomazgājiet vai mazgājiet ar mazgāšanas līdzekli. Šī metode lieliski noņem sēnīšu sēnīšu smaku.

3. Skābekļa balinātājs. Šis mājsaimniecības produkts lieliski noņem pelējumu no baltajām kedām, kas ir izgatavotas no auduma. Atšķaidām karoti balinātāja ar verdošu ūdeni, pagaidām, līdz šķīdums atdziest līdz tikko karstam – lai roka to pacieš, un iegremdējam kedas šķīdumā.

Mēs nogaidām 1 stundu un pēc tam mazgājam veļas mašīnā ar pulveri. Es regulāri izmantoju šo metodi, lai novērstu pelējumu un traipus – manas kedas izskatās kā jaunas!

Pelējuma profilakse

Sēne parādās galvenokārt tumšās un mitrās telpās. Pēc katras vannas lietošanas reizes noslaukiet to sausu. Pēc mazgāšanas noslaukiet arī santehnikas aprīkojumu. Neatstājiet grīdu pārāk mitru pat parastas mitrās tīrīšanas laikā. Mēģiniet izgriezt lupatu gandrīz sausu.

Reizi nedēļā noslaukiet visas sienas vannas istabā ar dezinfekcijas līdzekli. Tas palīdzēs notīrīt neredzamo mikrobu aplikumu, kurā ir paslēptas pelējuma sporas, un neļaus tām nostiprināties uz virsmām.

Mitrā tīrīšana ar visu virsmu noslaucīšanu dzīvoklī vai mājā jāveic vismaz reizi mēnesī.

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no mušiņām virtuvē, vecmodīgi, atrisinot problēmu tikai pāris stundās

Grīdas un mēbeles noslaukām ar etiķi, lai izvadītu sēnīšu sporas, kas izgulsnējas no gaisa, īpaši svarīgi to darīt lietainā laikā: rudenī un pavasarī.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment