Piecās minūtēs ābolu pīrāgs pannā, kas kūst mutē; Tas ir ļoti garšīgi, vienkārši un ātri pagatavojams

Ļoti garšīgs un sulīgs ābolu pīrāgs, ko var pagatavot pannā tikai 5 minūtēs, plus cepšanas laiks. Noteikti iesaku visiem izmēģināt!

Pīrāga cepšana pannā prasa mazāk laika nekā tradicionālā cepeškrāsnī, jo panna uzsilst daudz ātrāk. Tas ir lielisks risinājums, ja vēlies ātri pagatavot desertu vai uzkodu. Cepot pannā, var arī pagatavot mazākas porcijas, kas ir noderīgi, ja nevēlies veidot lielu pīrāgu vai ja cep vienam vai diviem cilvēkiem.

Lasi arī: Laika ziņu speciālists Toms Bricis steidz iepriecināt paziņojot, kad beidzot atkal sagaidīsim +20 grādu atzīmi

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Ķeramies klāt pagatavošanai!

 

Pagatavošana:

Bļodā sasit 2 olas (lielas vai vidējas), pievieno 3 ēdamkarotes cukura (60 g), 1 tējkaroti vaniļas cukura (5 g) un šķipsniņu sāls. Puto 2-3 minūtes, līdz cukurs izšķīst.

Pēc tam pievienojiet 3 ēdamkarotes jebkura tauku satura skāba krējuma vai biezu jogurtu, pēc tam 2 ēdamkarotes  eļļas Sajauc.

 

 

 

 

Izsijāt caur sietu 1 glāzi miltu-250 ml (160 g) un 1 paciņu (10 g) cepamā pulvera. Sajauc.

Pildījumam sagriež mazos gabaliņos 3 vidējus ābolus (400 g).

Mīklai pievieno pildījumu un samaisa.

Cepamo pannu d-26 cm ieziež ar sviesta gabaliņu. Pārlej mīklu ar pildījumu. Izklājiet mīklu vienmērīgā kārtā pa pannas apakšu.

Cep pīrāgu uz gāzes vai elektriskās plīts. Iestatiet siltumu uz zemāko iestatījumu. Noteikti pārklājiet pannu ar vāku. Ja vākā nav cauruma, cepšanas laikā noslaukiet lieko mitrumu ar dvieli.

Pēc 30-40 minūtēm kūkas virsma kļūs matēta un virspusē parādīsies burbuļi. Mēs pārbaudām pīrāga gatavību ar zobu bakstāmais, tas ir sauss.

Pārklājiet pīrāgu ar šķīvi un apgrieziet pannu otrādi.

Cepiet pīrāgu no otras puses vēl 5-10 minūtes.

Gatavo pīrāgu apkaisa ar pūdercukuru un sagriež gabaliņos.

Pīrāgs ir mēreni salds, sulīgs un vienkārši kūst mutē. Pīrāgs ir garšīgs gan silts, gan auksts. Nākamajā dienā tas nenoveco.

Sastāvdaļas:

Olas -2 gab.
Cukurs 3-5 ēdamkarotes (50-80 g)
vaniļas cukurs – 1 tējk
Sāls – šķipsniņa
Jogurts vai skābs krējums – 3 ēdamkarotes (120 g)
augu eļļa – 2 ēdamkarotes (20 g)
Milti – 1 glāze 250 ml (160 g)
Cepamais pulveris – 2 tējk.
Āboli – 3 gab (400 g)
Sviests – 10 g
Cep (cep) pannā uz mazākās uguns zem vāka 30 – 40 minūtes, apgriež un cep vēl 10 minūtes.

 

Noteikti izmēģiniet šo recepti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment