Pīrāgs“ Viens-divi un gatavs” – garšīgi un vienkārši

Tas ir no manas mammas piezīmju blociņa. Es to iemācījos gatavot, kad man bija 14 gadi. Un man šķiet, ka to toreiz mūsu pilsētā gatavoja visi. Ar šādiem pīrāgiem mēdzām iet ciemos.

Pīrāga garša vienmēr ir jauna. Arī krāsa un aromāts. Un recepte ir visvienkāršākā, kāda vien var ienākt prātā. Jums tikai jāsajauc sastāvdaļas un jācep.

 

 Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

KĀ PAGATAVOT:

Bļodā es saputoju olas. Vienkārši samaisiet. Var izmantot speciālo slotiņu vai dakšiņu. Un ielej glāzi kefīra un glāzi jebkura šķidrā ievārījuma.

Pīrāga garša ir atkarīga no ievārījuma. Es šodien ņēmu zemenes. Man ļoti patīk šis pīrāgs ar upeņu vai ērkšķogu ievārījumu. Bet neatkarīgi no tā, kādu ievārījumu jūs pievienojat, tas jebkurā gadījumā būs garšīgs.

31. Jūlija noslēguma notikumi var mainīt tavu dzīvi! Prognoze visām zīmēm pēdējai Jūlija dienai

Vienīgais, ka dažkārt traucē mazās sēkliņas no ogām (tāpēc es reti izmantoju aveņu ievārījumu). Mīklai var pievienot šķipsniņu sāls – garša ir vēl labāka. Ja ievārījums nav ļoti salds, mīklai var pievienot nedaudz cukura.

Visu samaisu (var atkal izmantot dakšiņu) un pamazām pievienoju izsijātos miltus un sodu.

Mīkla izrādās bieza šādi:

Formu apsmērēju ar eļļu un pārkaisīju ar mannas putraimiem. Šādā veidā kūka viegli atdalīsies no veidnes. Jā, mūsdienās pārdod veidnes ar nelīpošu pārklājumu – tās nav jāeļļo, un mannas putraimi nav jākaisa.

Lasi vēl: Draugi no Armēnijas mani cienāja ar ļoti garšīgu ziemas uzkodu “Ahoržaks”. Es ņēmu šo recepti pie sirds un gatavoju to jau daudzus gadus

Bet man patīk kraukšķīgas mannas drupatas uz pīrāga apakšas, tāpēc es vienmēr to daru.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment