Pīrāgs“ Viens-divi un gatavs” – garšīgi un vienkārši

 

Šodien ņēmu lielu pannu (20×30 cm), tāpēc kūka nesanāca pārāk pufiīga. Var ņemt apaļu 24-26 cm diametrā – tad pīrāgs sanāks augstāks.

Gudras saimnieces  apelsīnu mizas neizmet, bet izmanto – pastāstīsim kur, un vairs nekad mizas neizmetīsiet

Ielieku mīklu veidnē un izklāju. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Cepešpannu ar mīklu lieku cepeškrāsnī un cepu 35-40 minūtes. Gatavo pīrāgu var ieziest ar krējumu un salocīt kā ruleti.

Lasi vēl: Es lieku gurķus, kabačus, tomātus, papriku burkā un ievietoju to ledusskapī, un pēc 8 stundām nav iespējams atraut sevi no uzkodas

Vai arī varat to vienkārši sagriezt, apkaisīt ar pūdercukuru un pasniegt ar tēju.

Sastāvdaļas: 

Ievārījums (jebkurš šķidrs ievārījums bez kauliņiem) – 1 glāze
– Kefīrs (vai skābpiens) – 1 glāze
– Cukurs – 0,5 glāze (pēc izvēles, ja ievārījums nav ļoti salds)
– Milti – 2,5 tases
– Soda – 1 tējk.
– Olas – 2 gab.
– Sāls – šķipsniņa

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment