Pannā pievieno cukuru. Visu sautējiet pāris minūtes. Rupji sasmalciniet koriandru un nosūtiet to uz pannas. Sarīvējiet ķiploku uz smalkas rīves vai izspiediet to caur presi. Pievieno pannai.
Visu samaisa. Gatavo cepeti ielej buljonā. Vērtu cūkgaļu sagriež kubiņos un pievieno buljonam. Pievieno garšvielas, sāli pēc garšas. Ļauj zupai uz lēnas uguns vārīties 7 minūtes.
Tagad dārgākā zupa no padomju ēdnīcas ir pagatavota. Protams, lai saglabātu gruzīnu tradīcijas, tai var pievienot smalki sakapātu čilli un valriekstus.
Tomēr, kā mans tēvs atceras, ēdnīcā gatavotajā harčo nebija ne čilli, ne valriekstu – tikai vienkāršas sastāvdaļas, kas to padarīja tik īpašu tajā laikā.
Sastāvdaļas
Cūkgaļa – 260 g
Kartupeļi – 120 g
Rīsi – 50 g
Sīpoli – 1 gab.
Tomātu pasta – 40 g
Saulespuķu eļļa – 30 g
Cukurs – 1 šķipsniņa.
Smiltsērkšķi – 20 g
Ķiploki – 2 daiviņas.
Sāls – pēc garšas
Čilli-suneli – pēc garšas
Čilli pipari – pēc garšas
Tomāti – 2 gab.
Kādas ir jūsu atmiņas par šo zupu no bērnības vai jaunības?
Tevi noteikti interesēs
- Kļūda, ko jūnija sākumā pieļauj teju visu dārzkopji, laistot savas dobes – šādi var pazaudēt ražuby Anete Vītola
- Es mīlu savu vīru, bet viņa vārds mūsu dzīvē ir kā “darvas karotes medus mucā”by Rinalds Bergmanis
- Bermudu trīsstūris Latvijā: meteorologs Toms Bricis izlēmis izpētīt visjocīgākās vietas, kur vērojami neizskaidrojami dabas fenomeniby Laura Blūma