Pannā pievieno cukuru. Visu sautējiet pāris minūtes. Rupji sasmalciniet koriandru un nosūtiet to uz pannas. Sarīvējiet ķiploku uz smalkas rīves vai izspiediet to caur presi. Pievieno pannai.
Visu samaisa. Gatavo cepeti ielej buljonā. Vērtu cūkgaļu sagriež kubiņos un pievieno buljonam. Pievieno garšvielas, sāli pēc garšas. Ļauj zupai uz lēnas uguns vārīties 7 minūtes.
Tagad dārgākā zupa no padomju ēdnīcas ir pagatavota. Protams, lai saglabātu gruzīnu tradīcijas, tai var pievienot smalki sakapātu čilli un valriekstus.
Tomēr, kā mans tēvs atceras, ēdnīcā gatavotajā harčo nebija ne čilli, ne valriekstu – tikai vienkāršas sastāvdaļas, kas to padarīja tik īpašu tajā laikā.
Sastāvdaļas
Cūkgaļa – 260 g
Kartupeļi – 120 g
Rīsi – 50 g
Sīpoli – 1 gab.
Tomātu pasta – 40 g
Saulespuķu eļļa – 30 g
Cukurs – 1 šķipsniņa.
Smiltsērkšķi – 20 g
Ķiploki – 2 daiviņas.
Sāls – pēc garšas
Čilli-suneli – pēc garšas
Čilli pipari – pēc garšas
Tomāti – 2 gab.
Kādas ir jūsu atmiņas par šo zupu no bērnības vai jaunības?
Tevi noteikti interesēs
- Astronumerologs Kristaps Baņķis, izvērtējot vētru Latvijā un tās izraisītos plūdus Jelgavā, atklājis satraucošas prognozes par nākotniby Sandra Ločmele
- Dziedātājs Lauris Reiniks publiski pasaka, ko domā par populāru TV šovu, kur tika izpildīta viņa sarakstīta dziesma (+ VIDEO)by Laura Blūma
- Kā saprast, ka orhideja ir jāpārstāda – dārznieku soli pa solim instrukcijasby Anete Vītola