Puisis, policijas neizdarības dēļ, tika nepatiesi apsūdzēts izvarošanā un pavadīja 3 mēnešus apcietinājumā

Šajās ziņās tika rakstīts arī par to, ka viņa patiesībā esot guvusi baudu no šī intīmā kontakta.

Iesniegums ticis iesniegts “Croydon Crown” tiesā, kas atrodas Londonas dievnidos – tā pati tiesa, kur Alans piedalījās tiesas prāvā pagāšnedēļ, kur Valsts kriminālvajāšanas prokuratūra nepiedāvāja nekādus pierādījumus.
Fitsgeralds ir paziņojis, ka iesūdzēs krimināllietā iesaistītos policistus un Valsts kriminālvajāšanas prokuratūru. “Ja mans brālis nebūtu atradis šīs ziņas, es būtu pavadījis cietumā 12 vai vairāk gadus,” ziņo vīrietis.

Valsts kriminālvajāšanas prokuratūras pārstāvis “MailOnline” ziņoja: “Šī lieta tika izskatīta saskaņā ar noteiktā nodarījuma smaguma pietiekamības pārbaudi, kur tiek pieņemts, ka noteiktie pierādījumi tiek vākti izmeklēšanas gaitā.”

“Lēmums par šādas pārbaudes veikšanu ir nemitīgi jāpārskata, turklāt prokuroriem ir ieteicams ņemt vērā izmaiņas lietas apstākļu attīstības gaitā.”

“2018. gada janvārī policija sniedza papildinātu informāciju un materiālus šajā lietā. Ņemot vērā šos iesniegtos pierādījumus, viņiem vairs nav pamata vīrieti uzskatīt par vainīgu.”

“Tieši tādēļ mēs šī gada 22. janvārī nolēmām tiesā iesniegt, ka mums nav pierādījumi par vīrieša vainu šajā noziegumā.”

Metropolitēna policijas pārstāvis ziņoja: “Mēs esam pazīstami ar izmeklēšanas procesu un mūsu izmeklēšanas darbu, kas tika veikts sadarbībā ar prokuratūras darbiniekiem.”

“Tiesas sēdes laikā no tiesneša netika sniegti nekādi negatīvi komentāri par policijas izmeklēšanas darbiem.”

Kļūdas pierādījumu materiālu savākšanas laikā noveda pie Alana kunga nepatiesas apsūdzības izvirzīšanas izvarošanā, jo policija atklāja, ka neviens netiks sodīts šajā sabojātajā krimināllietā.

Šīs lietas pārskatā tika atklāts “zināšanu un pierādījumu trūkums” no policijas puses, turklāt prokurori ir tie, kurus tagad jāvaino par vīrieša nepatiesu apsūdzību, kas divus gadus tam tika piespriesta.
Detektīvs tika kritizēts par viņa rīcību, neatklājot laikus 57000 ziņu iespējamā upura telefonā, no kurām daļa ļoti mainītu šīs lietas virzienu.

Rajona komisārs Marks Azaria neatspoguļoja to, kā viņš pārskatījis digitālos pierādījumus, kuros atklājās, ka sieviete nodarbojusies ar apsūdzēto ar parastu seksu.

Skotlendjarda amatpersona paziņoja, ka Azaria kungs un neskaitāmi viņa uzraugi ir palaiduši garām neskaitāmas iespējas pamanīt šo nozīmīgo kļūdu.

Lasi arī: Kad sieva atgriezās mājās, viņa pamanīja gultā divus cilvēkus. Virtuvē viņu sagaidīja vēl lielāks pārsteigums!

Ne Azaria kungs, ne daudzi citi izmeklētāji, kas piedalījās šīs lietas izpētē, nestāsies tiesas priekšā, lai atbildētu par saviem pārkāpumiem.

Policija un izmeklēšanas komisija neatrada pierādījums, kas ziņotu, ka lietišķie pierādījumi tika tīšu prāt slēpti.

Tā vietā šīs kļūmes tika noveltas uz “neskaitāmām kļūmēm darba izpētes procesā, zināšanu un prasmju trūkuma.”

Alana kungs, kas pašlaik studē Griničas Universitātē Londonā, Anglijā, pavadīja divus gadus cietumā par izvarošanu un seksuālu uzbrukumu.

Viņa lieta tika pārtraukta decembrī, ņemot vērā pierādījumus, kas netika laikus atklāti.

Pašlaik tūkstošiem izvarošanas gadījumu tiek atkārtoti pārskatīti, lai pārbaudītu, vai nav pieļautas šāda paša veida kļūdas.

Londonā vien vidēji 600 izvarošanas gadījumu tiesas procesā tiek atzīti par nepatiesi izvirzītiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment