“Rauga piedeva” gurķiem. Raža ir satriecoša (tagad tās pietiek visai manai lielajai ģimenei)

Ar pelnu pulveri

Šī ir recepte, ko mēs izmantojam gurķu barošanai. Pagatavoju uzturvielu šķīdumu no granulētā cukura + pelnu pulvera + rauga. Es ņemu simts gramus visa. Tad es piepildu komponentus ar šķidrumu (3 l). Pirms lietošanas šķīdumu atšķaida proporcijā 1:40.

Ar pienu

Pienā atšķaidītu raugu parasti izmanto, lai aizsargātu augus no kaitēkļu un dažādu slimību uzbrukumiem. Piena produktu ņem svaigu un nevārītu. Raugu (100 g) atšķaida vienā litrā piena. Ļaujiet maisījumam nostāvēties divas stundas. Paņemiet nelielu daudzumu piena šķīduma un atšķaidiet to ar ūdeni. Mēslojums ir gatavs lietošanai.

Laistiet šķīdumu pie saknes vai izmantojiet to lapotnes izsmidzināšanai.

Ar augu infūziju

Savāc visas nezāles, kārtīgi sasmalcina ar asu nazi un ievieto dziļā traukā. Pievienojiet smalki sagrieztu maizi (obligāti samaltus rudzus) un neapstrādātu raugu (500 g). Piepildiet sastāvdaļas ar ūdeni (50 l). Atstājiet trauku ar šķīdumu un ļaujiet tam nostāvēties septiņdesmit divas stundas. Ar šo uzlējumu var izbarot augus vasarā.

Kā pareizi uzklāt mēslojumu?

Mēslojot augus ar rauga šķīdumiem, jāievēro noteikumi, kas jāievēro.

Vasarā nedrīkst veikt vairāk kā trīs barošanas.
Pirms gurķus barot ar rauga maisījumu, tie bagātīgi jāaplaista.
Lai pagatavotu šķidro mēslojumu, izmantojiet tikai svaigu raugu.
Nekādā gadījumā nedrīkst lietot raugu kopā ar organiskām vielām.
Tūlīt pēc novākšanas nevajadzētu laistīt augus ar rauga uzlējumu.
Barošanai jāizmanto tikai svaigs šķīdums.
Nepārsniedziet receptēs norādītās devas, pretējā gadījumā krūmi var kļūt pārsātināti. Gandrīz visi mēslošanas līdzekļi jāpievieno saknē. Ja mēslojumu pievieno kā smidzinātāju, tas tiks norādīts receptē. Neiesaku eksperimentēt un mainīt recepti.

Par iespējamām kļūdām

Rauga produkta atšķaidīšanai nevar izmantot verdošu ūdeni, pretējā gadījumā raugs vienkārši vārīsies karstā verdošā ūdenī un zaudēs savas derīgās īpašības.
Nebarojiet gurķus pārāk bieži. Tas izraisīs tikai zaļās masas pieaugumu, bet olnīcu būs maz.
Nelietojiet ledusaukstu šķidrumu, jo rauga mikroorganismi sāk darboties tikai siltumā.
Karstuma pīķa laikā nelaistīt ar rauga uzlējumu, jo saules ietekmē šķidrums iztvaikos un visi mikroorganismi aizies bojā.
Nesteidzieties ar mēslojumu dārza gultā. Ļaujiet šķīdumam labāk sēdēt. Neizmantojiet šķidro mēslojumu, kamēr uz virsmas nav izveidojušās putas.

Rauga mēslojumu ir viegli pagatavot, vienkārši iegādājieties šo produktu un pievienojiet tam receptēs norādītās sastāvdaļas. Vissvarīgākais ir tas, ka nav nepieciešams mainīt devu un mēslot ne vairāk kā trīs reizes vasarā.

Lasi vēl: “Pareizi barojiet ķiplokus jūnijā, un galviņas izaugs kā dūre”: mani pārsteidza drauga padoms

Vai jūs barojat savus gurķus ar raugu? Rakstiet, vai jums patīk rauga mēslojums? Dalieties savā viedoklī par šādām procedūrām ar visiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment