Reiz es kļūdas pēc uzkaisīju cepamo sodu vistas gaļai, un tagad tā ir mana mīļākā recepte – dalīšos tajā ar jums

Ikviens, kam negaršo vistas krūtiņa, vienkārši nav to pagatavojis pēc šīs receptes

Vistas krūtiņa ir viena no veselīgākajām gaļas izvēlēm, jo tā ir liesa, bagāta ar olbaltumvielām un satur maz tauku (apmēram 31 g uz 100 g). Īpaši noderīga sportistiem un fiziski aktīviem cilvēkiem. Tā kā tajā ir maz piesātināto tauku un daudz olbaltumvielu.

Cepamā soda var padarīt vistas gaļu maigāku un sulīgāku, jo tā maina gaļas pH līmeni un palīdz saglabāt mitrumu. Laikam esmu atklājis slepeno triku, ko daudzi izmanto Āzijas virtuvē, kur to bieži pievieno marinādēm, lai vistas gaļa būtu īpaši maiga. Iznāk ļoooti garšīgi, un gatavošanas procesā var justies ne tikai kā rūdīts pavārs, bet arī mazliet kā burvis-ķīmiķis.

Apsēdās un skatījās tieši virsū… Latvietis ceļmalā saticis skaistu, bet bīstamu plēsēju un iemūžinājis to kamerā (foto)

Sākumā viss šņāc un burbuļo, un tad pannā ļoti apetīti šņāc. Kopumā tam ir jāsagatavojas. Šodien mēs gatavosim tieši to vistas krūtiņu, kuras recepti es jau dalījos ar jums pirms 5 gadiem. Atkārtošana ir mācīšanās māte. Turklāt tas ir patiešām garšīgs, tāpēc es domāju, ka recepti dublēt nebūtu par ļaunu.

 Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Kā pagatavot:

Vistas fileju sagriež diezgan lielos kubiņos. Pārlejiet bļodā, pievienojiet sāli un garšvielas, kas jums patīk. Man te ir kaltēti ķiploki un kūpināta paprika.

Dārzs uz palodzes: kā audzēt mellenes no ogām

Gaļas gabalus apkaisa ar cepamo sodu. Uzreiz teikšu, ka gatavajam ēdienam vispār nav ne sodas smaržas, ne garšas.  Visam pārlej ar citrona sulu (īsto citronu sulu, nevis no tās mazās dzeltenās pudelītes), samaisa un atstāj uz 15 minūtēm. Te tik skaisti šņāc!

Lasi vēl: Latvijas populārā lielveikala kādreizējā vadītāja dalās ar trikiem kā veikals māna pircējus, liekot tiem nopirkt vairāk

 

Tālāk seko galvenasi solis!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk