Rīgā notiks starptautiska kiberdrošības konference DSS ITSEC

25.oktobrī Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, notiks lielākā kiberdrošības konference Baltijā, pulcējot vismaz 500 starptautiska mēroga IT drošības industrijas profesionāļus, nozares uzņēmumu un valsts iestāžu pārstāvjus. Aicinām pieteikties IT drošības profesionāļus, biznesa vadītājus, datu aizsardzības speciālistus, pētniekus, un pārējos kiberdrošības entuziastus, ziņo Runabildes.lv.

Līdz ar tehnoloģiju attīstību pieaug arī krāpšana un kibernoziedznieku aktivitātes, tieši tāpēc DSS ITSEC pievēršas jaunākajām nozares tendencēm un tehnoloģiskajiem risinājumiem. Konferences apmeklētājus sagaida 57 prezentācijas 7 paralēlās sesijās, kurās tiks runāts par kibernoziegumu ietekmi uz ekonomiku un uzņēmumu drošību, sniedzot iespēju apmeklētājiem izglītoties un tikties ar augsta līmeņa kiberdrošības ekspertiem.

Interneta lietotāji sastopas ar miljoniem uzbrukumu mēģinājumiem dienā – tādi apdraudējumi, kā pikšķerēšana, biznesa epastu kompromitēšana un izspiedējvīrusi rada tūlītējus un apjomīgus zaudējumus. International Data Corporation (IDC) norāda, ka kibernoziegumi gadā rada 600 miljardus ASV dolāru lielus zaudējumus.

 

“Konferencē tiks aplūkotas tādas tēmas kā kibernoziegumi, kiberdrošības politika, Eiropas Savienības jaunā kiberdrošības stratēģija, publiskā un privātā partnerība. Tāpat eksperti spriedīs par IoT drošību, mākslīgā intelekta tehnoloģiju nozīmi kiberdrošībā, mobilo ierīču drošību, izspiedējvīrusiem un tīkla drošību. DSS ITSEC ir iedvesmojošs un motivējošs pasākums, ar mērķi stiprināt sadarbību Baltijas reģionā”, stāsta Andris Soroka, DSS ITSEC dibinātājs un organizators.

Drošības pētniekiem aktuāla būs sesija “Ētiskais hakeris darbībā”, kurā demonstrēs, kā darbojas hakeru un kibernoziedznieku domāšana. Paralēli prezentācijām, dalībniekiem būs iespēja apmeklēt interaktīvo izstādi, kurā vadošie Latvijas IT nozares uzņēmumi prezentēs ar kiberdrošību saistītus pakalpojumus un risinājumus. Tāpat paredzēta paneļdiskusija un kiberdrošības treniņu darbnīca.

 

Vairākas prezentācijas pievērsīsies drošības testēšanai, piemēram, Raoul Chiesa, kurš ir viens no pirmajiem hakeriem Itālijā, dalīsies noderīgos padomos par savu vairāk kā divdesmit gadu pieredzi drošības testēšanā. Tāpat viņš runās par proaktīvo drošību un pieejamajiem atvērtā koda rīkiem.

Aare Reintam ir NATO CCDCoE pārstāvis, kurš sniegs apkopojumu par pasaulē lielākajām kiberaizsardzības mācībām „Locked Shields” un citiem kiberaizsardzības treniņiem, sniedzot ieskatu unikālās metodēs, kā apmācīt un trenēt IT speciālistu komandas, lai tās spētu atklāt un novērst liela mēroga kiberuzbrukumus.

Par veidiem, kā atklāt spiegošanas programmatūru mobilajās ierīcēs, stāstīs Selene Giupponi, Security Brokers digitālās izmeklēšanas nodaļas vadītāja, uzsverot, ka hakeriem ir plašas iespējas izspiegot lietotājus un piekļūt to datiem. Prezentācija sniegs reālus pierādījumus, padomus un ieteikumus no digitālās izmeklēšanas ekspertes prakses.

Ieskatu kopējā Eiropas savienības kiberdrošības industrijas jomā un publiski – privātās partnerības veidošanā sniegs Danilo Delia, Eiropas Kiberdrošības organizācijas pārstāvis, eksperts valsts un privātā sektora sadarbības stratēģiju izveidē, saistībā ar drošības jautājumiem.

Konferencē par dažādiem tehnoloģiskiem un administratīviem risinājumiem runās tādi Latvijas eksperti, kā Deniss Čalovskis, Sintija Deruma, Intars Garbovskis, Alise Silde, Egils Stūrmanis, Toms Pēcis, Deivids Golubs, Katrīna Zariņa, Andris Bariss, Juris Trošins.

Konference norisināsies 25. oktobrī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā no plkst. 9.00 līdz 18.00.

Programma un pieteikšanās: dssitsec.eu

Konferenci varēs vērot arī tiešraidē vietnē straume.lmt.lv.

Konferenci rīko SIA “Data Security Solutions”. Galvenie atbalstītāji – ALSO, IBM, Arrow, Lattelecom, Fortinet, Juniper Networks, Kaspersky Labs, Palo Alto Networks, Barracuda un citi.

Konference tiek rīkota Eiropas Kiberdrošības mēneša ietvaros.

Par DSS ITSEC

DSS ITSEC ir Baltijas valstīs lielākā ikgadējā IT drošības konference un izstāde, kuru kopš 2010. gada rīko Data Security Solutions, sadarbībā ar vadošajiem IT uzņēmumiem.

Kiberdrošības konference DSS ITSEC sniedz iespēju apmeklētājiem dalīties pieredzē un papildināt zināšanas par IT drošību. Konferences mērķis ir stiprināt Baltijas reģiona kiberdrošību un dot vietējiem speciālistiem iespēju satikt augsta līmeņa starptautiskos ekspertus un izglītoties par jaunākajām nozares tendencēm un tehnoloģiskajiem risinājumiem. Konferences darba valoda – angļu.

Avots: Runabildes.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment