Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu kultūras pieminekļu saglabāšanai saņems 88 ēku īpašnieki

Piektdien, 27. aprīlī, Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija apstiprināja Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma kultūras pieminekļu saglabāšanai konkursa rezultātus. Šogad Rīgas pašvaldība piešķirs līdzfinansējumu 1 420 446,82 eiro apmērā 88 projektiem. 80 ēku īpašniekiem piešķirs pašvaldības līdzfinansējumu ne vairāk kā 20 000 eiro kultūras pieminekļa atjaunošanai, bet 8 projekti saņems ne vairāk kā 5000 eiro dažādu ēkas elementu restaurācijai.

Šogad pašvaldības līdzfinansējumam varēja pieteikt ne tikai tās ēkas, kuras atrodas Vecrīgā vai Rīgas Vēsturiskajā centrā, bet arī tās, kuras atrodas apbūves aizsardzības teritorijās: Āgenskalnā, Bolderājā, Čiekurkalnā, Dzegužkalnā, Jaunmīlgrāvī, Maskavas forštatē, Pleskodālē, Sarkandaugavā, Teikā, Torņkalnā, Vecāķos, Vecdaugavā un Vecmīlgrāvī. Konkursa komisija atbalstīja visus 16 projektus, kas tika saņemti no šo apbūves aizsardzības teritoriju nekustamo īpašumu īpašniekiem.

Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija 2. marta sēdē atvēra 136 projektu pieteikumus konkursam „Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2018. gadā” par kopējo summu 2,26 miljoni eiro. No tiem 55 projektu pieteikumi bija par objektiem, kas ir valsts vai vietējās nozīmes pieminekļi. Tāpat konkursā tika pieteikti arī 20 koka ēku atjaunošanas projekti. Vecākā koka ēka, kas saņems līdzfinansējumu, atrodas Friča Brīvzemnieka ielā 7, un tā ir nodota ekspluatācijā 1840. gadā. Līdzfinansējumu saņems arī konkursam pieteiktās vecākās ēkas Peldu ielā 23 īpašnieki, šī nama ekspluatācijas uzsākšanas laiks ir datēts ar 1766. gadu.

Konkursa rezultāti tiks publicēti mājas lapā: www.atjauno.riga.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment