Rudens brīvlaiks Dabas muzejā

Tuvojoties skolēnu rudens brīvlaikam, aicinām pievērst uzmanību Latvijas Dabas muzeja izstāžu, nodarbību un pasākumu piedāvājumam, kā arī muzeja darba laikam no 22. līdz 28. oktobrim.

Darba dienu rītos 2.–4. klašu skolēniem piedāvājam apmeklēt nodarbību ciklu „Rīta cēliens muzejā”. Nedēļas laikā piedāvāsim apgūt jaunas zināšanas un iemaņas, piedaloties nodarbībās un ekskursijās, radošās aktivitātēs, kā arī izglītojošās spēlēs. Katru dienu uzmanību pievērsīsim dažādām tēmām, piemēram, putniem, zīdītājiem, augiem un citām.

Brīvlaika nedēļā, kā ierasts, apmeklētājiem piedāvāsim uzdevumu trasīti. Šoruden par tēmu – ragi. Aktivitāte īpaši piemērota ģimenēm ar bērniem no piecu līdz desmit gadu vecumam. Dalība ar muzeja ieejas biļetēm.

Sestdien, 27. oktobrī, notiks ikmēneša pasākums „Ģimenes diena”. Šajā reizē apmeklētajiem būs iespēja uzzināt vairāk par vulkāniem, kur un kā tie veidojas, kāpēc notiek vulkānu izvirdumi, kuri ir bīstamākie vulkāni pasaulē. Muzeja ģeologi un citi speciālisti iepazīstinās ar vulkāniskajiem iežiem un to izmantošanu ikdienā. Ģimenes dienas notiek mēneša pēdējā sestdienā, no plkst. 11.00 līdz 16.00. Dalība ar muzeja ieejas biļeti + nodarbības biļete – 2.00 € ģimenei. Uzrādot septembra pasākumā saņemto grāmatiņu, jāiegādājas tikai muzeja biļete.

Brīvlaika nedēļā aicinām izmantot iespēju un ieplānot arī aktuālo izstāžu apmeklējumu. No 12. oktobra muzeja 1. stāva izstāžu zālē atklāta fotogrāfa Ivara Freimaņa personālizstāde „Ceļojums putnu un zvēru pasaulē”, kurā eksponētas Latvijā uzņemti fotomirkļi, kuros atklājas zvēru un putnu paradumi, kažoku krāsas, to cēlums un dažādība. No 24. līdz 28. oktobrim 2. stāva izstāžu zālē būs skatāma ikgadējā rudens ražas izstāde „Ķirbji un citas lielas ogas 2018″, kas top sadarbībā ar A. Sildes Dārzkopības entuziastu klubu „Tomāts”.

Novēlam patīkamu muzeja apmeklējumu un atgādinām, ka daudzbērnu ģimenēm dabas muzeja apmeklējums ir bez maksas!

Muzeja darba laiks brīvlaika nedēļā:

P., O., T. – no 10.00 līdz 17.00

C. – no 10.00 līdz 19.00

Pk. – no 10.00 līdz 17.00

S., Sv. – no 11.00 līdz 17.00

Informējam apmeklētājus, ka, lai izpildītu Latvijas Dabas muzeja personas datu pārziņa uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs un īstenojot pārzinim likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras, izstādes laikā var notikt fotografēšana un filmēšana.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment