Rupjas galda manieres, kas citviet pasaulē tiek uzskatītas par pieklājīgām – pārsteidzoši!

Atraugāšanās, čāpstināšana un skaļa strēbšana – izrādās, ka Ķīnā un Taivānā tas ir kompliments pavāram, jo tas nozīmē, ka ēdiens ir garšīgs.

Vakariņu nokavēšana – Indijā 15-30 min. nokavēšanās tiek uztverta pilnīgi normāli, tāpēc nesatraucies, ja esi Indijā un gaidi jau 20 minūtes, bet tavi indiešu draugi vēl nav ieradušies.

Vīna glāzes izdzeršana vienā rāvienā – Gruzijā ir pieņemts pēc tosta izdzert visu glāzi vīna. Par laimi, vīnu glāzē lej ļoti maz.

Dalīt rēķinu – Francijā tev nevajadzētu prasīt dalīt rēķinu uz pusēm, ja nevēlies, lai uz tevi “šķībi” skatās. Vai nu samaksā visu rēķinu vai ļauj otram samaksāt.

Dot ēdienu citam no savas rokas – Etiopijā tā ir viesmīlības pazīme, tāpēc, ja vēlies būt pieklājīgs, tad pieņem ēdienu.

Lasi vēl: Ko cilvēki citviet pasaulē dara uz valstu robežām? Tas ir apbrīnojami!

Nepateikt “paldies” par vakariņu uzaicinājumu pie sevis – Indijā “paldies” teikšanu uzskata kā maksājumu, un draugu lokā tas ir kas nepieklājīgs. Ja vēlies izrādīt pateicību, tad vakariņu beigās uzaicini draugus pie sevis “atbildes” vakariņās.

Ēst ēdienu, kas nokritis uz zemes – Tuvajos austrumos ir pieņemts zemē nokritušu maizīti notīrīt, noskūpstīt un turpināt to ēst.

Neapēst visu, kas atrodas uz šķīvja – lielākajā daļā Āzijas valstu tukšs šķīvis nozīmē, ka saimniece nav viesi līdz galam pabarojusi, un viņa turpinās piepildīt šķīvi līdz brīdim, kamēr viesis būs pārēdies.

Spēlēšanās ar ēdienu – lielākajā daļā Eiropas tiek uzskatīts, ka, ja tu griez kartupeli ar nazi, tad tas nav līdz galam pagatavots. Kartupeli lauž ar dakšiņu.

Lamāšanās pie vakariņu galda – savulaik Francijā pirms vistas sagriešanas uz to lamājās. Iemesls – labas veiksmes piesaistīšana.

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment