Sadala Ilmāra Lazovska fonda stipendijas medicīnas studentiem

Latviešu ārstu un zobārstu apvienība (LĀZA) ir sadalījusi profesora Ilmāra Lazovska medicīnas fonda stipendijas medicīnas studentiem, aģentūru LETA informēja LĀZA.

Kopējais stipendiju apjoms šogad ir 7 000 ASV dolāru. Šogad LĀZA atbalsts tālākajām mācībām piešķirts deviņiem studentiem.

Fonda stipendiju 1000 ASV dolāru apjomā šogad ieguvuši četri Latvijas medicīnas augstskolu vecāko kursu studenti – Elīna Zvaigzne (RSU), Dmitrijs Grigorjevs (RSU), Sandra Cipkina (RSU), Mareks Marčuks (RSU) un Ieva Muižniece (RSU). Finansējumu Muižnieces atbalstam kā mērķa ziedojumu bērnu psihiatrijas vecināšanai Latvijā sniegusi Lauma Upelnieks-Katis no ASV.

Savukārt fonda veicināšanas stipendijas 500 ASV dolāru apmērā ieguvuši Artūrs Šilovs (RSU), Elizabete Stašāne (RSU), Jana Višņevska (LU) un Laura Bluzmane (RSU).

Fonda pārstāve Edīte Lazovska kā ceļamaizi studentiem deva vēlējumu būt vispusīgām personībām, gūt spēkus mākslā, mūzikā, literatūrā un mīlēt savu arodu, braukt plašajā pasaulē mācīties, bet atgriezties mājās.

LĀZA vieno ārzemēs un Latvijā dzīvojošos ārstus un zobārstus, kā arī citus veselības nozares profesionāļus, zinātniekus un darbiniekus kopējam mērķim – veicināt veselības aprūpē un zinātnē iesaistīto studentu, rezidentu, ārstu un zobārstu izglītību un sadarbību. To dibināja 1947.gadā trimdā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment