Vēl pievienoju vienu olu.
Tad maltās gaļas masai pēc savas gaumes pievieno garšvielas, es parasti lieku sāli, piparus un kādas sezonālas garšvielas.
Rūpīgi samaisa izmantojot dakšiņu vai rokas.
Tagad pats svarīgākais. Ņemam divus maizes rikas – baltmaizi vai ķieģelīti un apgriež rikām garozas. Pa virsu sarīvē divus vai trīs gurķus, manuprāt, labāk der sālītie.
Tagad maize un gurķi labi jāsasmalcina un jāsamīca, izmantojot rokas vai dakšiņu. Atstājiet trīs minūtes, lai maize labi izmirktu.
Šajā laikā gurķi arī izdalīs sulu. Aptuveni šādi tam vajadzētu izskatīties.
Maltajai gaļai pievieno gurķus. Un pievieno vienu karoti kečupa. Kārtīgi samaisa. Es domāju, ka ir vērts izmēģināt šo kotlešu gatavošanas variantu, garša jūs pārsteigs!
Vēl viena nianse. Maltā gaļa! Šādas kotletes esmu gatavojusi gan ar cūkgaļu un liellopa gaļu, gan maltu vistas gaļu. Cūkgaļa un liellopu gaļa ir sausāka, un šķidrums no gurķiem ir tieši piemērots. Bet vistas, tā bija šķidrāka, vai varbūt veikalā pielikts nedaudz ūdens… Atkarībā no vistas maltās gaļas konsistences, gurķu šķidrumu var vai nu nospiest vai arī maltajai gaļai pievienot karoti vai divas rīvmaizi.
Tagad viss ir vienkārši. Ņem vienu ēdamkaroti maltas gaļas. Apviļā miltos un veido kotletes.
Pannā ielej augu eļļu, apcep kotletes no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai.
Pēc tam kotletes liek cepamajā traukā un pievieno dažus sviesta pikučus. Liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm 190 grādos.
Sastāvdaļas:
Maltā gaļa 600 g.
Sīpols 1 gab.
Baltmaize 3-4 šķēles
Marinēti gurķi 2-3 gab.
Kečups 1 ēd.k.
Sāls, pipari.
Ola 1 gab.
Rīvmaize
Kotletes sanāk sulīgas un nav taukainas. Ļoti garšīgi!!! Kā jums patīk šī recepte?