Šādus griķus ar prieku ēd pat tie, kam tie nepatīk! Tas ir pārbaudīts ar personīgo pieredzi

Lēti, sātīgi un veselīgi griķi ir stabili nostiprinājušies uz mūsu galda. Vienīgais trūkums ir tas, ka tas kļūst garlaicīgs, bet tas ir novēršams!

Izmēģiniet pagatavot griķus pēc mūsu unikālās receptes, un jūs iepriecināsiet savu ģimeni ar jaunu, neparastu pazīstama ēdiena garšu. Pārbaudīts: šādus griķus ar prieku ēd pat tie, kam tie nekad nav garšojuši.

Apgrauzdēti griķi ar malto gaļu

Sastāvdaļas:

300 g maltas gaļas

150 g griķu putraimu

1 sīpols

1 burkāns

2 ķiploka daiviņas

2 ēdamkarotes tomātu pastas

2-3 ēdamkarotes augu eļļas

Lauru lapa pēc garšas

 

Pagatavošana:

Griķus noskalojiet un apgrauzdējiet pannā, kas iepriekš ieziesta ar eļļu.

Sīpolu smalki sagriež, apcep kopā ar malto gaļu un rīvētiem burkāniem.

Dārzeņiem pievieno tomātu pastu un labi samaisa.

Pēc tam pievieno griķus un pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai griķi būtu nedaudz pārklāti ar ūdeni.

Apber ar pipariem, sāli un sautē zem vāka uz lēnas uguns.

Vārītiem griķiem pievieno smalki sagrieztus ķiplokus, visu samaisa. Var pievienot lauru lapu un garšaugus.

Griķi ir gatavi. Labu apetīti! Noteikti parādiet recepti saviem draugiem, viņi būs sajūsmā!

 

Process ir līdzīgs plovam. Griķi iznāk viegli kraukšķīgi, un maltā gaļa ir maiga un sulīga. Šo smaržīgo, garšīgo un ļoti sātīgo ēdienu nav kauns pasniegt pat pie svētku galda.

 

Leave a Comment