Pēc tam pievieno griķus un pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai griķi būtu nedaudz pārklāti ar ūdeni.
Apber ar pipariem, sāli un sautē zem vāka uz lēnas uguns.
Vārītiem griķiem pievieno smalki sagrieztus ķiplokus, visu samaisa. Var pievienot lauru lapu un garšaugus.
Griķi ir gatavi. Labu apetīti! Noteikti parādiet recepti saviem draugiem, viņi būs sajūsmā!
Oriģinālie kārtainie salāti ar siļķi
Process ir līdzīgs plovam. Griķi iznāk viegli kraukšķīgi, un maltā gaļa ir maiga un sulīga. Šo smaržīgo, garšīgo un ļoti sātīgo ēdienu nav kauns pasniegt pat pie svētku galda.
Sastāvdaļas:
300 g maltas gaļas
150 g griķu putraimu
1 sīpols
1 burkāns
2 ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
2-3 ēdamkarotes augu eļļas
Lauru lapa pēc garšas
Griķi ar gaļu ir viegli pielāgojami, un to var papildināt ar dažādām garšvielām, dārzeņiem un mērcēm, kas padara ēdienu unikālu un daudzveidīgu. Tas ļauj katru reizi radīt jaunu garšu pieredzi.
Labu apetīti!