Sadzīves tehnikas, kuras nedrīkst pieslēgt caur pagarinātāju

 

 

Kondicionieris

Šī ierīce darbojas periodiski un visvairāk enerģijas patērē ieslēgšanas un sākotnējās dzesēšanas laikā. Ja šajā brīdī tā ir pieslēgta caur pagarinātāju, jābūt uzmanīgam. Tas pats attiecas arī uz sildītājiem.

Mikroviļņu krāsns

Daži mikroviļņu krāsniņu modeļi var patērēt vairāk enerģijas nekā veļas mašīna vai ledusskapis, īpaši modernās krāsnis ar grila un konvekcijas funkcijām. Tāpēc šādai mikroviļņu krāsnij ir nepieciešama sava atsevišķa rozete.

 

Ja nevar nodrošināt atsevišķu rozeti, izvēlies pagarinātāju tādu pašu kā ledusskapim. Pārliecinies, ka esi noteicis mikroviļņu krāsns jaudu un izvēlējies piemērotu pagarinātāju.

 

Multivāres un ātrvārīšanas katls

 

Šī ierīce ir ļoti jaudīga, tāpēc svarīgi ir nodrošināt tās drošu pieslēgšanu rozetei, ja tā tiks atstāta bez uzraudzības. Nedrošs pagarinātājs un vāji nostiprināta dakšiņa var izraisīt pārkaršanu.

 

Ja nepieciešams izmantot pagarinātāju šai tehnikai, nevajadzētu pieslēgt tam citas ierīces.

Lasi vēl: Pieredzējis autovadītājs sniedz svarīgu informāciju, ko jāzina ikvienam šoferim, vadot auto

Tosteris

Tāpat kā daudzām citām ierīcēm, arī tosterim jābūt pieslēgtam individuālai rozetei. Ierīces konstrukcija, kas ietver vairākus sildelementus, kas ātri apcep maizi, var radīt līdzīgus riskus ar pagarinātāju.

Kafijas aparāts

Kafijas aparāts, pat būdams neliels, patērē daudz elektroenerģijas, jo kafijas pupiņu malšana un vārīšana prasa ievērojamu enerģijas daudzumu. Tādēļ, ja vien iespējams, neizmanto pagarinātāju šai ierīcei.

Pieredzējuši dārznieki beidzot dalās pieredzē: izrādās, ka krāšņās dienvidu skaistules bugenvilejas, var izaudzēt arī Latvijas dārzos

Matu fēns

 

Fēns un matu taisnotājs ir tās ierīces, kuras vismazāk gaidītas šajā sarakstā.

 

Ja fēnam nav pieejama brīva rozete, centies nepieslēgt pagarinātājam citas ierīces, kamēr lieto fēnu.

Lasi vēl: Mana omīte atklāj, kura sastāvdaļa padara biezpiena plāceņus tik garšīgus, ka tie pazūd 2 minūtēs

Neaizmirsti, ka pagarinātājus un filtrus vajadzētu izmantot tikai ārkārtējos gadījumos, izvēloties kvalitatīvus modeļus. Tāpat pārliecinies, ka izņem ierīces no rozetes, kuras vairs neizmanto.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment